Nasdaq
ETF Börshandlade fonder
Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

ProShares UltraShort Russell2000 (NYSEArca: TWM)

Detta är en inverterad ETF med hävstång som har getts ut av ProShares. Denna börshandlade fond har som mål att ge ett investeringsresultat som motsvarar två gånger inversen (-2x) av den dagliga utvecklingen av Russell 2000® Index.

Fonden placerar i derivat som Proshare Advisors tror att i kombination bör ha liknande dagliga egenskaper som två gånger den inverterade (-2x) den dagliga avkastningen av indexet. Det underliggande indexet, Russell 2000®, brukar användas som ett referensmått för börsutvecklingen av amerikanska småbolag, så kallade small caps.

Russell 2000® är ett float-justerat, marknadsviktat index som omfattar cirka 2000 av de minsta företagen i Russell 3000® index eller cirka åtta (8) procent av det totala börsvärdet i Russell 3000® Indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Kom ihåg att CFD:er är en produkt med hävstångseffekt, vilket kan innebära att du kan förlora hela det insatta beloppet. Att handla med CFD:er kanske inte passar för dig. Därför ska du se till att du förstår de risker som det innebär.

Om ETFSverige.se

ETFSverige är Sveriges första innehållssajt som enbart fokuserar på det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). ETFSverige är en oberoende sajt till för alla som vill lära sig mer om ETF:er. På denna sajt presenteras samtliga ETF:er som är noterade i Norden, omkring 200 av de mest likvida ETF:erna som är noterade på den tyska börsen XETRA samt omkring 200 av de mest likvida ETF:erna som är noterade på den amerikanska börsen NYSE (New York Stock Exchange).

Om annonsering på ETFSverige.se

ETFSverige.se:s målsättning är att vara den mest omfattande, mest besökta och användarvänliga innehållssajten i Sverige kopplat till det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). Sajten riktar sig främst till privata- men även institutionella investerare med ett intresse för information kring ETF:er. För att annonsera på ETFSverige.se kontakta oss på annonsera@etfsverige.se