Nasdaq
ETF Börshandlade fonder
Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

PowerShares QQQ ETF (NasdaqGM: QQQ)

Powershares QQQ är en börshandlad fond som replikerar utvecklingen på Nasdaq-100 index. Det är en tech-tung ETF som innehåller företag som till exempel Microsoft, Google, Apple, Cisco och andra IT-aktier. I denna ETF finns också aktier som Starbucks, Expeida, Joy Global, Steel Dynamics och andra aktier.

NASDAQ-100 Trust Series 1 ETF, sponsras och övervakas sedan den 21 mars 2007 av Invesco genom Powershares och handlas under kortnamnet NASDAQ: QQQ, men de brukar också kallas för ?cubes?. Denna ETF handlades fram till den 1 december 2004 på American Stock Exchange, där den hade symbolen QQQ. Därefter kom den att handlas på Nasdaq där den fick ett nytt kortnamn, QQQQ, vilket gjorde att denna ETF kom att kallas för ?quad Qs? av handlarna. Den 23 november 2011 kom denna ETF att byta tillbaka till sin ursprungliga tickerkod, QQQ.

År 2000, innan den så kallade ?IT-kraschen? var QQQ det mest omsatta värdepappret i USA, och noterade en all-time-high den 24 mars 2000. Därefter har denna börshandlade fonds popularitet fallit, men den är fortfarande är QQQ, en av de mer handlade ETFerna i världen.

» Läs mer om QQQ här …

Kom ihåg att CFD:er är en produkt med hävstångseffekt, vilket kan innebära att du kan förlora hela det insatta beloppet. Att handla med CFD:er kanske inte passar för dig. Därför ska du se till att du förstår de risker som det innebär.

Om ETFSverige.se

ETFSverige är Sveriges första innehållssajt som enbart fokuserar på det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). ETFSverige är en oberoende sajt till för alla som vill lära sig mer om ETF:er. På denna sajt presenteras samtliga ETF:er som är noterade i Norden, omkring 200 av de mest likvida ETF:erna som är noterade på den tyska börsen XETRA samt omkring 200 av de mest likvida ETF:erna som är noterade på den amerikanska börsen NYSE (New York Stock Exchange).

Om annonsering på ETFSverige.se

ETFSverige.se:s målsättning är att vara den mest omfattande, mest besökta och användarvänliga innehållssajten i Sverige kopplat till det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). Sajten riktar sig främst till privata- men även institutionella investerare med ett intresse för information kring ETF:er. För att annonsera på ETFSverige.se kontakta oss på annonsera@etfsverige.se