Nasdaq
ETF Börshandlade fonder
Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

iShares MSCI Emerging Markets (NYSEArca: EEM)

EEM är en börshandlad fond som replikerar investeringsresultatet för MSCI Emerging Markets Index. Denna ETF investerar i allmänhet åtminstone 90 procent av sina tillgångar i detta underliggande index, endera i form av stamaktier eller i depåbevis som representerar värdepapper i det underliggande indexet.

MSCI Emerging Markets Index är ett index som är utformat för att mäta utvecklingen på de globala tillväxtmarknaderna. Det kan investera resten av sina tillgångar i andra värdepapper, inklusive värdepapper som inte ingår i det underliggande indexet, men som förvaltarna tror kommer att bidra till fonden spåra index, och i andra investeringar, inklusive terminskontrakt, optioner på terminskontrakt, andra typer av alternativ och swappar relaterade till sitt referensindex.

Kom ihåg att CFD:er är en produkt med hävstångseffekt, vilket kan innebära att du kan förlora hela det insatta beloppet. Att handla med CFD:er kanske inte passar för dig. Därför ska du se till att du förstår de risker som det innebär.

Om ETFSverige.se

ETFSverige är Sveriges första innehållssajt som enbart fokuserar på det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). ETFSverige är en oberoende sajt till för alla som vill lära sig mer om ETF:er. På denna sajt presenteras samtliga ETF:er som är noterade i Norden, omkring 200 av de mest likvida ETF:erna som är noterade på den tyska börsen XETRA samt omkring 200 av de mest likvida ETF:erna som är noterade på den amerikanska börsen NYSE (New York Stock Exchange).

Om annonsering på ETFSverige.se

ETFSverige.se:s målsättning är att vara den mest omfattande, mest besökta och användarvänliga innehållssajten i Sverige kopplat till det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). Sajten riktar sig främst till privata- men även institutionella investerare med ett intresse för information kring ETF:er. För att annonsera på ETFSverige.se kontakta oss på annonsera@etfsverige.se