ETFSverige
Hem » Featured, Headline

VNM ETF, en börshandlad fond med fokus på Vietnam

20 maj 2018 Inga kommentarer

VNM ETF, en börshandlad fond med fokus på Vietnam Börshandlad fondVNM ETF, en börshandlad fond med fokus på Vietnam

VanEck Vectors Vietnam ETF (NYSEArca: VNM) har backat under den senaste månaden och trimmat sin årliga vinst till cirka en procent, men vissa marknadsobservatörer är fortsatt positiva till VNM ETF som ger en exponering till den snabbt växande sydostasiatiska ekonomin.

VNM, som lanserades i augusti 2009, följer MVIS Vietnam Index. Detta indexet ”består av värdepapper från börshandlade bolag som är införlivade i Vietnam eller som har minst 50% av sina intäkter / relaterade tillgångar i Vietnam”, enligt VanEck.

Vietnams resultatlista för beslutsfattandet med inriktning på stark makroekonomisk prestanda har förbättrats,” sade Fitch Ratings i en ny kommentar. ”BNP-tillväxten accelererade till 6,8% 2017 från 6,2% år 2016, med stöd av den exportorienterade tillverkningssektorn och fortsatt serviceutveckling. Vietnams femåriga genomsnittliga reala BNP-tillväxt vid slutet av 2017 var 6,2%, långt över BB-median på 3,4%. Vi förväntar oss en tillväxt på 6,7% 2018 i linje med det riksdagsutvecklade tillväxtmålet, med stöd av en stark inflöde av utländska direktinvesteringar, fortsatt expansion i tillverkningen och en ökning av de privata konsumtionsutgifterna. ”

Ratingbyrån uppgraderade nyligen Vietnams statsskuldsbedömning till BB från BB-.

Mer om VNM ETF

VNM är den enda amerikanska börsnoterade fonden som är dedikerad till vietnamesiska aktier. VNM ETF Har ett förvaltat kapital om cirka 420 MUSD, fördelat på 37 olika aktier. 21 procent av kapitalet är fördelat till fastighetsbolag och 16,7 procent till finansiella företag.

Starka kapitalinflöden och osteriliserad reserverackumulering har lett till en likviditetsuppbyggnad i banksystemet. Som bevis har femåriga statsobligationsräntor minskat med cirka 150 bp sedan slutet av 2017 till cirka 2,6% för närvarande. Den rikliga likviditeten kan förvärra volatiliteten på Vietnams finansmarknader, särskilt mot bakgrund av stramare globala penningvillkor och snabb inhemsk kredittillväxt ”, enligt Fitch.

Vietnam för en kampanj för att erhålla tillväxtmarknadsstatus. Landet klassificeras för närvarande som en emerging market av de stora indexleverantörerna. Vietnam har några frågor att ta itu med innan man får den eftertraktade befordran, inklusive låg inkomst per capita och behovet av att rekapitalisera vissa banker.

Vietnam höjde tidigare utländska äganderätten för andra sektorer, bland annat konsumentgrupper, som kombinerar över en tredjedel av VNM: s lista.

Kommentarer är avstängda.