ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Vinnare bland kryptovalutorna

12 januari 2018 Inga kommentarer

Vinnare bland kryptovalutorna Bitcoin RippleVinnare bland kryptovalutorna

Hållbar medieuppmärksamhet i kombination med skandaler och expertkommentarer om kryptovalutornas utsikter ledde till ett ett strålande år. Marknaderna för kryptovalutor ökade från en värdering på 17,7 miljarder dollar i början av 2017 till 679,6 miljarder dollar vid årets slut. Denna artikel omfattar vinnare bland kryptovalutorna, för några förlorare fanns det inte på kryptovalutamarknaden.

Kryptovalutorna fick mestadels fokus för deras uppmärksamhet och finansiering. I början av 2017 stod det för 96,5% av det totala marknadsvärdet. Mot slutet av det förlorade den en del av den delen. Det stod fortfarande ör mer än 70 % av den totala marknaden för kryptovalutamarknaden. Så vad ska investerare göra av dessa siffror? Till att börja med betyder det att inga är krypteringsvalutor är lika.

Bitcoin

1 385 kryptovalutor

Av de 1 385 kryptokurvor som fanns tillgängliga på marknaden vid årsskiftet förväntas majoriteten falla ur omlopp och bara en handfull kommer att överleva. För att göra det behöver kryptovalutor både pengar och dragkraft.

I den meningen liknar kryptovalutamarknaden dotcom eran vid sekelskiftet. När bubblan sprängdes gick företagen utan en hållbar affärsmodell eller produkter i konkurs och tog med sina investerare. De som överlevde blodbadet, som Amazon.com Inc, var välkapitaliserade och hade definierade affärsmodeller och kunder.

Förändrande beståndsdelar

På liknande sätt är de förändrande beståndsdelarna i de 10 mest omsatta kryptovalutorna fram till 2017 indikatorer på eventuella överlevande, om bubblan brister. Här är en kort analys av stora vinnare och förlorare i kryptovalutorna från början av 2017 till slutet.

Vinnare och större vinnare

När året utvecklats fanns det flera nya tillägg till de 10 mest omsatta kryptokurvorna. Två står för de snabba vinster som gjorts på marknaderna. Bitcoin Cash, som lanserades i augusti 2017 som en avknoppning från bitcoins blockchain, hade en värdering på 41,5 miljarder dollar och var den fjärde mest värdefulla kryptovalutan i slutet av året.

IOTA, en ICO som lanserades i juni och riktar sig till IoT-ekonomin, tillkännagav ett imponerande avtal med Oracle Corp och var värd $ 9,5 miljarder den sista december.

Trots den oupphörliga uppmärksamheten var bitcoin inte den största vinnaren bland de 10 största kryptovalutorna. Den ära hör till Ripple, ett betalningsnätverk som arbetar mot banker. Även om det mest har bibehållit en låg profil, var Ripple redan den tredje mest värdefulla kryptovalutan under 2017. Halvvägs genom 2017 hade den ökat med 4 733 procent. Tillägget av nya kunder och en ökning av investeringar från asiatiska investerare resulterade i en förbluffande ökning av priset med 35 233 % vid årets slut.

Skördare istället för gruvarbetare

NEM, en blockchainbaserad kryptovalutor som använder skördare istället för gruvarbetare, var världens elfte största kryptovaluta i början av 2017. Detta var innan japanska placerare stoppade in stora pengar. Vid slutet av året hade den ökat med 30 900 procent och var då världens åttonde mesthandlade kryptovaluta.

Litecoin

Med kursuppgångar på 8854,7% respektive 4934,3% var Dash och Litecoin andra vinnare. Till skillnad från Ripple, vars teknik testas i Asien, har Dash och Litecoin inte uppvisat användningssområden för sin teknik än.

Ripple kursen

Därefter finns det kryptovalutor som föll utanför topp 10 listan, överträffade av rivaler. Även om det började året med en stark anteckning, kunde MaidSafeCoin, ett mynt som erbjuds av ett skotskt företag i utbyte mot diskutrymme för att driva sitt säkra säkerhetsnät, rapportera en uppgång på ”bara” 70,1 procent. Det var i topp 10 i början av 2017 men föll till 58: e plats när det gäller värdering på kryptovalutamarknader vid årets slut.

Augur

De andra kryptokurvorna som försvann från topplistan var Augur (vars pris ökade med 1.615%), Steem (vilket steg med 254%), Ethereum Classic (som nådde en imponerande vinst om 2,569%) och Monero (som ökade med 2,389%).

Ethereumkursen

Slutsats

Kryptovalutor fick sitt stora genombrott 2017. Även om bitcoin fick den största uppmärksamheten ökar alla kryptovalutor i värde på grund av högre uppmärksamhet och kapitalinflöden.

Investeringar i kryptovalutor och Initial Coin Offerings (“ICOs”) är mycket riskabelt och spekulativt, och denna artikel är inte en rekommendation att investera i kryptovalutor eller andra ICOs. Eftersom varje individs situation är unik bör en kvalificerad rådgivare alltid konsulteras innan han fattar några ekonomiska beslut.

Kommentarer är avstängda.