ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Varför Bitcoin kanske inte kommer att åldras väl

13 juni 2018 Inga kommentarer

Varför Bitcoin kanske inte kommer att åldras välVarför Bitcoin kanske inte kommer att åldras väl

Idag är bitcoin den överlägset största digitala valutan, men en välkänd ekonom tror att det är möjligt att bitcoin inte kommer att finnas kvar om 100 år. Bitcoin ser inte ut som det är idag. Det kommer att ha ett annat namn, om det existerar, säger Yale professor och den nobelprisvinnande ekonomen Robert Shiller i en intervju med CNBC. ”Det kommer att finnas många hard forks som ändrar det. Och det kommer att vara tvivel om det existerar eller inte.” Varför Bitcoin kanske inte kommer att åldras väl.

”En hard fork (eller ibland hardfork), som det rör sig om blockchain-teknik, är en radikal ändring i protokollet som tidigare gör ogiltiga block/transaktioner giltiga (eller vice versa). Detta kräver att alla noder eller användare uppgraderas till den senaste versionen av protokollprogramvaran, ”enligt Investopedia. ”Ett annat sätt är att en hard fork är en permanent avvikelse från den tidigare versionen av blockchainen, och noder som kör tidigare versioner kommer inte längre att accepteras av den senaste versionen.”

Divergerande visningar

Bitcoin saknar inte supportrar eftersom det har varit gott om hausseamiska samtal om kryptovalutorna under de senaste veckorna. Vissa kryptomarknadsobservatörer har sagt att bitcoin kommer att nå nya höjder i år, men det är bara prognoser. På finansmarknaderna har prisfrågor och bitcoins pris snabbt eroderat sedan början av maj.

Shiller har dock en annan uppfattning.

”Det ena scenariot är att något som hände efter 2013 när bitcoin toppade på 1000 dollar och sedan förlorade 80 procent av sitt värde. Det såg ut som bitcoin bara föll bort ”, sa ekonomen i CNBC-intervjun. ”Det är så svårt att förutsäga dessa saker.”

Bitcoins prisutveckling ifrågasäts fortfarande vissa marknadsobservatörer, inklusive Shiller, och många anser att kryptovalutor är en bubbla. Efter att ha stigit 35 % i april tappade bitcoin i maj. Efter att ha handlats runt 20 000 dollar i december 2017 ligger bitcoin för närvarande lite under 7 400 dollar, men även den enorma nedgången har den största digitala valutan mer än tredubblats under det senaste året.

Bitcoinkursen

Kommentarer är avstängda.