ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Utdelningsaktiernas elit, Utdelningsaristokraterna

24 maj 2017 Inga kommentarer

Utdelningsaktiernas elit, UtdelningsaristokraternaUtdelningsaktiernas elit, Utdelningsaristokraterna

Investerare som söker löpande avkastning och kvalité samtidigt som de vill ha en exponering mot aktiemarknaden bör titta på Utdelningsaristokraterna. Denna grupp av aktier ger både aktieexponering och har historiskt sett levererat stabila utdelningar. Det finns gott om börshandlade fonder som investerar i denna typ av aktier. En av de mer tilltalande, ofta kallad Utdelningsaktiernas elit, är ProShares S & P 500 Aristocrats ETF (BATS: NOBL).

NOBL, som replikerar utvecklingen för S & P 500 Dividend Aristocrats Index, riktar sig till gräddans grädde. Förvaltarna väljer att endast investera i aktier i företag som har ökat utdelningen i minst 25 år i följd. Följaktligen får investerarna tillgång till en portfölj av högkvalitativa, hållbara utdelningsbetalare i motsats till mer högavkastningsfokuserade medel som kan innehålla företag med mer osäkra finansiella ställningstaganden.

Mindre volatila

Utdelningsaktier överträffar vanligtvis de aktier som inte betalar utdelning, i alla fall över lång sikt. Samtidigt har de vanligen en mindre volatilitet, på grund av utjämningseffekten av utdelningar på investeringens övergripande avkastning. Under de senaste 40 åren har företag som ökar utbetalningarna visat sig vara mindre volatila än sina motsvarigheter som skär ned, upphävde eller inte initierade eller höjde utdelningarna.

Aristocrats Index

NOBL försöker spåra resultatet av S & P 500 dividend Aristocrats Index. Indexet har överträffat S&P 500 på grund av dess lägre volatilitet sedan starten men det är inte fallet för fonden som inte har funnits så länge. Det faktiska indexet fanns redan under den så kallade Finanskrisen 2008/2009, så det kunde visa sin mer defensiva strategi jämfört med S & P 500. NOBL bör också fungera bättre om vi ser en viss volatilitet på marknaden som sänker aktiekurserna.

NOBL har några motsvarigheter som fokuserar på utdelningstillväxt. Bland de mest populära kan nämnas

  • ProShares Russell 2000 Dividend Growers ETF (BATS: SMDV)
  • ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF (BATS: REGL)
  • ProShares MSCI Emerging Markets Dividend Growers ETF (BATS: EMDV).

Utdelningar på Russell 2000

ProShares Russell 2000 Dividend Growers ETF är en börshandlad fond som investerar i de företag som igår i Russell 2000, referensvärdet för de amerikanska småbolagen. Den börshandlade fonden inkluderar småföretag med en utdelningstakt på minst ett decennium. Indexkomponenterna screenas för likviditets- och utdelningsstatus.

Det finns historiska data so tyder på att det finns goda skäl att satsa på utdelningstillväxtaktier och de ETFer som innehar dessa aktier. Från 1972 till och med 2012 har företag som initierat eller konsekvent uppburit utdelning överträffat och var mindre volatila än företagen som inte lämnade utdelning, skar ned den eller behöll samma utdelningsnivå, enligt Ned Davis Research.

Kommentarer är avstängda.