ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Upprepade cyberattacker gör fond för cybersäkerhet till vinnare

20 juli 2017 Inga kommentarer

Upprepade cyberattacker gör fond för cybersäkerhet till vinnare ETFEr Börshandlade fonderUpprepade cyberattacker gör fond för cybersäkerhet till vinnare

Efter det så kallade WannaCry ransomware-cyberangreppet infekterade över 200 000 datorer över 150 länder är det få som kan säga annat att cybersäkerhet behövs. De växande säkerhetsproblemen i en allt mer sammankopplad värld kan leda till att göra både enskilda aktier och börshandlade fonder som ger exponering mot sektorn till vinnare. Upprepade cyberattacker gör fond för cybersäkerhet till vinnare, och vi har identifierat flera börshandlade fonder med detta fokus.

Den senaste WannaCry-attacken utnyttjade ett hackverktyg byggt av USA: s säkerhetsbyrå, U.S. National Security Agency, som läckte online i april.

Detta är ett framväxande mönster år 2017″, berättade Microsofts VD Brad Smith för nyhetsbyrån Reuters. Vi har sett sårbarheter lagrade av CIA på WikiLeaks, och nu har denna sårbarhet som stulits från NSA påverkat kunder över hela världen.

Kostnad om cirka 4 miljarder dollar

Ett företag som arbetar med riskbedömning uppskattar de totala ekonomiska kostnaderna till 4 miljarder dollar. I detta belopp ingår kostnader som är förknippade med avbrott under den tiden företag och myndigheter återhämtar sig från attacken enligt en analys från ETF-utgivaren Direxion.

Anfallet påverkade en mångsidig grupp av alla storlekar. Till exempel upphävde fordonstillverkaren Renault tillverkning vid vissa fabriker i Europa för att förhindra spridningen av viruset, tillsammans med en Nissan-tillverkningsanläggning i England, hundratals sjukhus och kliniker i British National Health Service, tyska järnvägsoperatören Deutsche Bahn och FedEx Corp. Viruset hittades i 400 datorer på ett sjukhus i Jakarta, som gjorde det omöjligt att registrera av nya patienter och att söka i patientregister.

Om Du tror att antalet attacker och att deras frekvens kommer att fortsätta att öka kan det vara värt att titta närmare på de börsnoterade företag som arbetar med cybersäkerhetsinfrastruktur säger Direxion-analytikerna.

Olika sätt att investera i cybersäkerhet

Investerare kan också ta del av den växande industrin genom relaterade index, som ISE Cyber Security Index (HXRTR), som består av företag som agerar leverantörer av nätverkssäkerhetsinfrastruktur, tillhandahåller tjänster för säkerhetstjänster, eller är företag för vilka cybersäkerhet är en viktig drivkraft för deras verksamhet.

PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK) var den första börshandlade fonden som är dedikerad till det snabbt växande cybersäkerhetsutrymmet. Denna ETF speglar avkastningen hos ISE Cyber Security Index. First Trust NASDAQ CEA Cybersecurity ETF (NasdaqGM: CIBR) spårar också företag som är verksamma inom sektorn för cybersäkerhet inom teknik och industrisektorer.

Båda dessa börshandlade fonder ger investerarna exponering mot cybersäkerhet. HACK fokuserar emellertid på mindre företag som arbetar med mjukvara, med fokus på small cap och mikro cap. Tillsammans svarar dessa innehav för hälften av HACKs portfölj. CIBR å andra sidan ger placerarna exponering mot large caps och mid caps.

Alternativt kan investerare också dra nytta av plötsliga marknadsväxlingar genom de nyligenen lanserade hävstångs-ETFerna och inverterade börshandlade fonder. Bland dessa skall nämnas Direxion Daily Cyber Security Bull 2X Shares (NYSEArca: HAKK) och Direxion Daily Cyber Security Bear 2X Shares (NYSEArca: HAKD) som ger 200 procent respektive -200 procent av den dagliga utvecklingen hos ISE Cyber Security Index.

Kommentarer är avstängda.