ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Därför kan tillväxten på ETF-marknaden fortsätta öka

13 oktober 2016 Inga kommentarer

Därför kan tillväxten på ETF-marknaden fortsätta ökaDärför kan tillväxten på ETF-marknaden fortsätta öka

Tillväxten på ETF-marknaden kan fortsätta att öka ordentligt efter det att Chicago Board Options Exchange, en marknadsplats som främst är känd för sin råvaruhandel, förvärvat Bats Exchange för 3,2 miljarder dollar. BATS har i tysthet attraherat en betydande andel av den nordamerikanska handeln med börshandlade fonder och har i dag en fjärdedel av handeln med ETFer i USA. Förvärvet ger CBOE ett starkt fotfäste på ETF-marknaden.

Kombinationen CBEO och BATS innebär inte bara en styrka när det gäller att attrahera nya ETFer för listning, men det bör också leda till en ökad handel med börshandlade fonder. Tillsammans bör de två företagen kunna bli betydligt mer aggressiva på ETF-marknaden.

En av tre börser

BATS är en av tre börser som erbjuder handel i börshandlade fonder på den amerikanska ETF-marknaden som beräknas uppgå till cirka 2,4 biljoner USD. De övriga aktörerna är NYSEArca och Nasdaq.

BATS har aggressivt expanderat till ETF handel med snabb handelsteknologi när regleringar och tekniska förändringar minskade vinsterna på andra områden. CBOE, å andra sidan, handlar främst optioner kopplade till råvaror men också på börshandlade fonder. Med förvärvet av BATS väljer CBEO den nya programvaran från BATS framför sin egen.

I och med denna affär bör BATS kunna bli en handelsplats som erbjuder handel i såväl ETFer som i optioner på börshandlade fonder, och därmed kunna utmana Intercontinental Exchange, som erbjuder handel i både optioner och aktier. Att ha tillgång till hela marknaden under ett och samma tak kan komma att visa sig vara en konkurrensfördel för BATS.

BATS har redan tidigare lockat till sig många börshandlade fonder genom sina likvida incitamentsprogram. Nyligen antog BATS ett program som ger ETF-leverantörerna så pass mycket som 400 000 USD per ETF och år som de listar på BATS, allt beroende på den dagliga omsättningen i de börshandlade fonderna.

Kommentarer är avstängda.