ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Small Cap ETFer når ny rekordnivåer

20 maj 2018 Inga kommentarer

Small Cap ETFer når ny rekordnivåerSmall Cap ETFer når ny rekordnivåer

Small cap aktierna och småbolagsfonder noterade i veckan i nya rekordnivåer. iShares Russell 2000 ETF (NYSEArca: IWM), som följer benchmark Russell 2000 Index, ökade med 1,0 % onsdag medan dess underliggande benchmark var 1,2% högre och träffade en ny rekordhög dagen innan. Small Cap ETFer når ny rekordnivåer och småbolagsaktierna presterar bättre än large caps på grund av två faktorer. Det är lägre företagsskatt och en starkare amerikansk ekonomi.

Small cap överpresterar

Amerikanska Small cap har överpresterat jämfört med large caps. IWM har stigit med 4,7 procent i år, medan S&P 500 har ökat med 2,1 procent. Russell 2000 Index har också ökat med 9% under år 2018 i början av februari medan S & P 500 återhämtade sig med 6%. Tillsammans med stöd från de senaste bolagsskattesänkningarna som gjordes i december stärker den växande inhemska ekonomin och apprecierande amerikanska dollar känslan för småföretag.

”När ekonomin är starkare än normalt, presterar small caps bättre”, säger Ryan Detrick, senior marknadsstrateg för LPL Financial, till Reuters. ”Med en bra ekonomi som vi har sett i år, förväntar vi oss fullt ut att fortsätt positiv utveckling under andra halvåret.”

Fördelar med småföretag

Småföretag har ofta betalat högre skattesatser än sina större konkurrenter, vilket innebär att de i många fall har mer att hämta från de amerikanska skattesänkningar som infördes i år.

En starkare USD betyder att stora företag med ett internationellt fotavtryck är mer mottagliga för lägre utländsk efterfrågan på sina produkter. Under tiden kan mindre företag utnyttja en starkare inhemsk ekonomi.

Dessutom gör den inhemska inriktningen för många småföretag också den här tillgångskategorin mindre sårbar inför handelskrig mellan Förenta staterna och Kina, eftersom Peking och Washington D.C. försöker lösa en tvist som många varnade kunde ha försämrats till ett all-out-handelskrig.

iShares Russell 2000 ETF (NYSEArca: IWM)

Kommentarer är avstängda.