ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Robotrådgivare, fördelar och nackdelar med dessa?

9 augusti 2018 Inga kommentarer

Robotrådgivare, fördelar och nackdelar med dessa? ETF-portföljerRobotrådgivare, fördelar och nackdelar med dessa?

Robotrådgivare är de nya glänsande investeringsplattformarna. Robotrådgivare, fördelar och nackdelar med dessa? Kan alla finansiella råd målas med breda penseldrag?

Robotrådgivare skiljer sig från mäklare till mäklare. Termen omfattar en klass av investeringschefer och programvara som använder komplicerade datalgoritmer för att administrera investeringsportföljer. Vissa robo-rådgivare är helt automatiserade, medan andra också erbjuder tillgång till mänskligt bistånd. Oavsett modell erbjuder de alla kundservice för att hjälpa kunden genom processen.

Robo-rådgivarens övertygande påstående är att varje företags proprietary algoritm hävdar att känslor inte kommer att inverka vid investering. De menar att de därför kommer att ge investeraren bättre avkastning till en lägre kostnad än traditionella (det vill säga mänskliga) finansiella rådgivare. Ändå kan inte varje rådgivare ha den ”bästa” proprietära algoritmen. Låt oss se under huven på fördelarna och nackdelarna med att använda denna nya och ständigt växande typ av investeringshantering.

1. De är inte personliga

Du är mer än bara en investeringsportfölj. Du har många mål, både på kort och lång sikt. Medan många robo-rådgivare nu tillåter dig att ställa in och ändra dina mål med hjälp av sin ekonomiska planeringsprogramvara, har du också pengarelaterade problem och problem som kan dra nytta av att duskutera med en människa.

De flesta (men inte alla) robo-rådgivarna kommer inte att hålla sina användare i handen och prata med dem efter ett betydande börsfall. Den mänskliga finansiella rådgivaren är där för att hantera din rädsla och förklara hur investeringsmarknaden fungerar. En finansiell planerare arbetar för att integrera dina finanser, skatter och fastighetsplaner. Rådgivarens kontor kan ha en varierad pool av rådgivare som hjälper till med många aspekter av livet utöver bara pengar.

Om du vill ställa ut köpoptioner på en befintlig portfölj eller köpa enskilda aktier, kommer de flesta robo-rådgivarna inte att kunna hjälpa dig. Det finns goda investeringsstrategier som går utöver en investeringsalgoritm. Såväl sofistikerade investerare och nybörjare kan vilja ha en bredare investeringsportfölj med ett bredare utbud av tillgångsklasser än de typiska robo-rådgivarens erbjudanden.

2. De påstås vara billiga

Det är sant att de flesta robo-rådgivare har låga priser, men inte alla. Det är inte sant att alla finansiella rådgivare är dyra. Det finns finansiella rådgivare som tar ut cirka 1,0 procent av förvaltat kapital (AUM) för sina tjänster. Denna avgift är jämförbar med flera robo-rådgivare ”.

Det finns andra rådgivare som tar ut ett timpris eller en avgift för service. Denna praxis ger konsumenten en chans att kontrollera kostnaderna samtidigt som det går att få en mer personlig information. De nyare ”webbaserade” personliga rådgivarna kan avstå från kostnaden för ett fint kontor och hjälpa dig personligen via webbchatt för lägre avgifter. Dessutom finns det rådgivare som ”hyr” robo-rådgivarnas plattformar och kombinerar dem med egna rådgivningstjänster, vilket minskar avgifterna.

3. De hävdar felaktigt att de är den enda resursen för den vanliga placeraren

Det finns alternativa finansiella rådgivare för investerare utan stora pengar eller de som bara börjar. XY Planning Network är en avgiftsfinansierad finansiell samling av rådgivare med en överkomlig månadsavgiftsstruktur. XY Planning Network-rådgivarna tillgodoser också en yngre kundkrets.

En avgift för service rådgivare kommer att lägga ett lock på kundens avgifter. Handlar Du sällan med en rådgivare som betalats av courtaget kan dina kostnader förbli låga. Hos de flesta finansiella rådgivarna finns det modeller och investeringsmetoder som passar alla typer av investerare.

4. Inga personliga möten

Om du är någon som vill ha ett förhållande till din ekonomiske rådgivare, så är de flesta robo-rådgivare inte för dig. Robotrådgivare har inget kontor där en kund går in och pratar direkt med en rådgivare. Den här typen av personlig kontakt är hänförlig till traditionella rådgivarmodeller.

Fördelar: Vad tycker du om Robo-rådgivare?

5. Låga avgifter

Innan robo-advisor-plattformarna introducerades hade investerare tur att få professionellt förvaltat investeringsstöd för mindre än 1,0 procent av förvaltat kapital (AUM). Robos har väsentligt förändrat det paradigmet. Från en kostnad på noll för Charles Schwab Corps intelligenta portföljer till 0,25% för en förbättringsportfölj (efter det första fria året) finns det många billiga robos att välja mellan. Wealthfront and Betterment’s modeller gynnar den kostnadsmedvetna konsumenten.

6. Nobelprisvinnande algoritmer

Betterment och många av robo-rådgivarens algoritmer är beroende av Nobelprisvinnande investeringsteori för att driva sina modeller. Som Betterment.com lade fram 2013: ”När Nobelkommittén meddelade … att Eugene Fama och Robert Shiller skulle dela årets pris för ekonomi, var det ett bra ögonblick för sin forskning inom investerings- och validering för Betterment, vilket bygger på många av deras insikter. ”

I allmänhet strävar bästa praxis investeringsteori efter att skapa en investeringsportfölj med största avkastning i förhållande till den lägsta risken. Från 1990 Nobelprisvinnaren Harry Markowitz till 2013 Fama and Shiller-vinnarna använder roboten avancerad investeringsportföljforskning informerad av dessa armaturer för att driva sina produkter.

7. Tillgång till Robo-Advisor Services via en finansiell rådgivare

Det blir allt vanligare för traditionella finansiella planeringsföretag att använda en ”white label” robo-advisors plattform för sina kunder. Det tar ur deras händer den besvärliga uppgiften att välja tillgångar, så att den finansiella rådgivaren kan spendera mer tid med sina kunder som tar upp tid med enskilda skatte-, egendoms- och ekonomiska planeringsfrågor.

Den 23 december 2014 publicerade Advisor Perspectives artikeln Three Reasons Why Robo-Advisors are a Huge Benefit to the Advisory Profession,”. I denna artikel citerar Bob Veres Betterment, Motif och Trizic, och hänvisar till att det finns många robotrådgivare med färdiga portföljförslag. Jemstep erbjuder också en white label lösning av sin plattform för rådgivarna. Denna trend ger konsumenten möjlighet till en mer kostnadseffektiv förvaltning samtidigt som en rådgivares personliga beröring behålls.

8. En utvidgning av marknaden för finansiell rådgivning

Vissa konsumenter, yngre investerare eller personer med lägre nettoförmögenhet har kanske inte ansetts vara en målgrupp för professionell ekonomisk rådgivning. Med robo-rådgivarna växer den existerande marknaden för finansiella rådgivande kunder. På grund av de lättillgängliga och lägre avgiftsmodellerna för professionell ekonomisk förvaltning kan fler konsumenter välja robo-rådgivares professionella ledning istället för DIY-modellen.

9. Robo-rådgivare är inte en storlek passar alla

Det finns lågavgift-robo-rådgivare för olika typer av kunder. Om du till exempel är intresserad av en viss sektor eller ett investeringstema, erbjuder Motifs 151 befintliga portföljer en plattform för dig. Motivet utmärker sig genom att ge sina användare många idébaserade portföljer, från en ”shale gas” -portfölj till ett ”fight fat” -utbud för investerare som är intresserade av viktminskningsföretag till en koffeinportfölj som investerar i kaffebolag. Om din primära oro är låga avgifter, finns det flera robo-rådgivare med brett diversifierade ETF-portföljer till låga avgifter.

Vissa robo-rådgivare hävdar ombalansering och skatteförluster i deras arsenal. Det finns enkla tillvägagångssätt och hybrid-robo-rådgivare. Andra som Rebalance IRA och Personal Capital har högre hinder för inträde med respektive 100 000 USD respektive 50 000 USD som minsta inträdesavgift. Med det sagt, även roboten med höga krav på inträde är mer tillgängliga än de finansiella rådgivarna som har en miljon dollar portföljminimum.

10. Låga lägsta saldon

Det är en välsignelse för investerare med en liten nettoförmögenhet att få professionell rådgivande rådgivning. Ett minimikrav på noll gäller till exempel hos Folio Investing och Wise Banyan. Betterment har inte heller något krav på minsta saldo. Andra robo-rådgivare är tillgängliga från 1000 dollar. Personal Capital är gratis för dem som är intresserade av tillgång till portföljövervakning, med de högre balansnivåerna reserverade för exponering för en särskild finansiell rådgivare.

11. Poängen

Trenden med robo-rådgivning har bara börjat. De nya aktörerna gynnar konsumenten genom att sänka avgifter och samtidigt bidra med många vägar till professionell kapitalförvaltning. Liksom med valfri val ska investeraren räkna ut vilken typ av investeringsvägledning han eller hon behöver och välja en robo-rådgivare eller finansiell professionell som passar hans individuella stil.

Kommentarer är avstängda.