ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

75 procent av bolagen rapporterar bättre än väntat

21 april 2017 Inga kommentarer

75 procent av bolagen rapporterar bättre än väntat ETF SPYUnder torsdagen såg vi ett stort antal rapporter från de så kallade S&P 500 bolagen komma in långt över sina förväntningar. Starka Q1 rapporter drar den amerikanska börsen, och skickar upp kurserna både på enskilda aktier och de börshandlade fonder som investerar i dessa aktier. 75 procent av bolagen rapporterar bättre än väntat.

S & P 500 Index, tillsammans med börshandlade fonder som till exempel SPDR S & P 500 ETF (NYSEArca: SPY), iShares Core S & P 500 ETF (NYSEArca: IVV) och Vanguard 500 Index (NYSEArca: VOO), steg under torsdagen. Detta efter att till exempel American Express (NYSE: AXP) rapporterat en mindre minskning av vinsten än väntat, vilket indikerar att kreditkortsföretaget återhämtade sig från förlusten av viktiga partnerskap förra året.

Citizens Financial Group (NYSE: CFG) redovisade innan den amerikanska börsen öppnade ett rekordresultat för det första kvartalet 2017. Industrisektorn steg efter det att CSX Corp (NYSE: CSX) överträffade analytikernas prognoser. Vi ser en stabil intäktsökning viket bidrar till att aktiekurserna stigit.

De amerikanska börserna handlas för närvarande strax under sina all-time-high nivåer, något som har lett till att marknadsbedömarnas oro för att Trumps förmåga att uppfylla sina löften om en pro-tillväxtpolitik. De flesta investerare verkar emellertid anse att rapporterna för det första kvartalet är så pass starka att de motiverar dagens höga värderingar.

75 procent av bolagen rapporterar bättre än väntat

Av de 57 S&P 500 företag som har rapporterat har 75 procent överträffat förväntningarna. I genomsnitt förväntas bolagen på S&P 500 se sina vinster stiga med 10,8 procent under det första kvartalet, den starkaste resultatökningen sedan 2011.

Det finns emellertid ett antal globala risker som kan komma att skaka aktiemarknadens momentum. Till exempel sätter den ökade spänningen mellan Nordkorea och USA och det kommande franska presidentvalet ett potentiellt tryck nedåt på aktiemarknadens kortsiktiga utsikter. I allmänhet förefaller det som om investerarna räknar med att den oberoende centristen Emmanuel Macron kommer att vinna i det kommande franska presidentvalet. Om det istället blir en euroskeptisk kandidat som avgår med segern kan det leda till en chock för Frankrike och hela Euroområdet.

S&P 500

Kommentarer är avstängda.