ETFSverige
Hem » Featured, Headline

ProcureAM lanserar rymdfond

24 april 2019 Inga kommentarer

ETP-emittenten ProcureAM, ett helägt dotterbolag till Procure Holdings, ProcureAM lanserar rymdfond UFO ETF”går djärvt går där ingen har gått före” när de lanserar Procure Space ETF (UFO). Det är världens första globala ETF för att ge investerare tillgång till den expanderande rymdindustrin. En rymdfond helt enkelt.

UFO spårar S-Network Space Index, som fokuserar på företag som är betydande engagerade i rymdrelaterade aktiviteter. Indexkomponenter spänner över flera branscher, inklusive satellitbaserade konsumentprodukter och -tjänster, raket- och satellitproduktion, rymdteknikhårdvara och rymdbaserade bild- och underrättelsetjänster. Cirka 80 procent av företagen i indexet hämtar huvuddelen av intäkterna direkt från deras engagemang i rymdindustrin. Detta gör det möjligt för investerare att fånga detta växande segment av världsekonomin.

Den första produkten lanserad av ProcureAM

UFO är den första produkten lanserad av ProcureAM. Det är en ny ETP-utgivare grundad av innovativ ETF-entreprenören Andrew Chanin och ETF veteranen Robert ”Bob” Tull, som har hjälpt till att bygga och starta över 400 ETFer.

”Jag är hedrad att få UFO att marknadsföra tillsammans med Bob, en betrodd mentor med ett av de mest respekterade namnen inom ETF-industrin”, säger Chanin, grundare och VD för ProcureAM.

”Oavsett om vi inser det eller inte, berör rymdindustrin nästan alla aspekter av våra dagliga liv – från väderprognoser till GPS-system. Industrin är redan värderad till 384 miljarder dollar och uppskattningar visar att antalet förlorar USD 1,1 biljoner år 2040. Genom UFO kan investerare nu potentiellt dra nytta av denna allt viktigare och omvandlande industri.

S-Network Space Index

UFOs underliggande index, S-Network Space Index, utvecklades av den erfarna rymdindustrianalytiker Micah Walter-Range, tidigare forskningschef för forskning och analys för NGOn Space Foundation. Indexet är noggrant konstruerat med en definierad regelbaserad metodik som övervakas av en opartisk indexkommitté.

”Utforskningen av rymden och utnyttjandet av rymdtillgångar har blivit en världsomspännande satsning, eftersom ett växande antal företagsaktörer ser ut att möta framtida behov hos en växande global befolkning”, säger Tull, grundare av ProcureAM. ”Vi är övertygade om att nästa utredning av rymdutforskning är över oss, och vi tror att vi är unikt placerade för att hjälpa investerare att få tillgång till detta utrymme som aldrig tidigare.”

Kommentarer är avstängda.