ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Investerare gynnas av ytterligare prissänkningar på Xtrackers ETF:er

2 oktober 2018 Inga kommentarer

Investerare gynnas av ytterligare prissänkningar på Xtrackers ETF:er• Investerare har gynnats av ytterligare prissänkningar på Xtrackers ETF:er sedan början på 2018.
• Tillväxtmarknadsobligationer (USD) och Europeiska Xtrackers ETF:er är de senaste att prissänkas.

DWS har sänkt den årliga avgiften på ytterligare två av sina Xtrackers ETF:er. Dels på den ohedgade “Xtrackers II USD Emerging Markets Bond UCITS ETF” (tillgångsklass 2D) där avgiften sjunker från 0.35% till 0.25%, men även “Xtrackers MSCI Europe UCITS ETF” (tillgångsklass 1D) där avgiften sänks från 0.25% till 0.12%.

De senaste avgiftsminskningarna följer sänkningar på totalt fyra tillgångsklasser av Xtrackers i september (MSCI, EMU, UCITS och ETF), där de valutasäkrade tillgångsklasserna föll från 0.25% till 0.17% och de icke-säkerställda tillgångsklasserna föll från 0.15% till 0.12%. Avgiften på den GBP-säkrade tillgångsklassen Xtrackers S&P 500 UCITS ETF sjönk också från 0.20% till 0.09%.

Simon Klein, Asien- och Europachef för passiv försäljning på DWS, meddelar att man är glada över att kunna skicka vidare stordriftsfördelarna till sina investerare i takt med att volymen på deras ETF-verksamhet växer; och att deras mål är att göra Xtrackers till en av de mest kompetitiva på ETF-marknaden.

De Xtrackers ETF:er som har fått sina avgifter sänkta i år motsvarar tillgångar till ett marknadsvärde av totalt EUR 3,9 miljarder och de har haft draghjälp av ca EUR 970 miljoner i nyinvesterade tillgångar under de senaste 12 månaderna.

Avgifterna på Xtrackers ETF:er har reducerats enligt nedan tabell sedan början på 2018.

För mer information, vänligen kontakta:

Alexander Wegdell: alexander.wegdell@narva.se

*Källa: DWS per den 31 augusti 2018.
Genomförda prissänkningar på Xtrackers ETF:er under 2018.

Bloggar etiketter: , , , ,

Skriv din kommentar här!

Skriv din kommentar nedan, eller trackback från din hemsida. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS. Oseriösa kommentarer undanbedes. Inget spam.

Du kan använda följande taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Det här är en Gravatar-aktiverad blogg. För att få din egen Gravatar, registrera dig på Gravatar.