ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Investerare gynnas av ytterligare prissänkningar på Xtrackers ETF:er

2 oktober 2018 Inga kommentarer

Investerare gynnas av ytterligare prissänkningar på Xtrackers ETF:er• Investerare har gynnats av ytterligare prissänkningar på Xtrackers ETF:er sedan början på 2018.
• Tillväxtmarknadsobligationer (USD) och Europeiska Xtrackers ETF:er är de senaste att prissänkas.

DWS har sänkt den årliga avgiften på ytterligare två av sina Xtrackers ETF:er. Dels på den ohedgade “Xtrackers II USD Emerging Markets Bond UCITS ETF” (tillgångsklass 2D) där avgiften sjunker från 0.35% till 0.25%, men även “Xtrackers MSCI Europe UCITS ETF” (tillgångsklass 1D) där avgiften sänks från 0.25% till 0.12%.

De senaste avgiftsminskningarna följer sänkningar på totalt fyra tillgångsklasser av Xtrackers i september (MSCI, EMU, UCITS och ETF), där de valutasäkrade tillgångsklasserna föll från 0.25% till 0.17% och de icke-säkerställda tillgångsklasserna föll från 0.15% till 0.12%. Avgiften på den GBP-säkrade tillgångsklassen Xtrackers S&P 500 UCITS ETF sjönk också från 0.20% till 0.09%.

Simon Klein, Asien- och Europachef för passiv försäljning på DWS, meddelar att man är glada över att kunna skicka vidare stordriftsfördelarna till sina investerare i takt med att volymen på deras ETF-verksamhet växer; och att deras mål är att göra Xtrackers till en av de mest kompetitiva på ETF-marknaden.

De Xtrackers ETF:er som har fått sina avgifter sänkta i år motsvarar tillgångar till ett marknadsvärde av totalt EUR 3,9 miljarder och de har haft draghjälp av ca EUR 970 miljoner i nyinvesterade tillgångar under de senaste 12 månaderna.

Avgifterna på Xtrackers ETF:er har reducerats enligt nedan tabell sedan början på 2018.

För mer information, vänligen kontakta:

Alexander Wegdell: alexander.wegdell@narva.se

*Källa: DWS per den 31 augusti 2018.
Genomförda prissänkningar på Xtrackers ETF:er under 2018.

Kommentarer är avstängda.