ETFSverige
Hem » Featured, Headline

PowerShares grundare lanserar ETF med skyddsnät

20 december 2017 Inga kommentarer

PowerShares grundare lanserar ETF med skyddsnät Innovator S&P 500 Ultra ETFPowerShares grundare lanserar ETF med skyddsnät

Bruce Bond och John Southard återvänder till ETF-industrin med fokus på definierade utfallsstrategier. PowerShares grundare lanserar en ETF med skyddsnät. Vissa säger att det inte finns något utrymme för ytterligare innovationer när det gäller börshandlade fonder, de säger att alla bra idéer redan har lanserats. PowerShares grundare Bruce Bond och John Southard håller inte med.

Duon grundade PowerShares 2003 och var bland de första som introducerade smarta beta-faktorbaserade ETFer genom sina Intellidex-produkter i maj 2003, inklusive den populära Nasdaq-baserade QQQ-fonden, som innehar nära 60 miljarder dollar i tillgångar. De kom också ut med den första ETFen av ETF, en del av de första råvaruobjekten (med Deutsche Bank) och den första aktivt förvaltade ETFen. De sålde PowerShares till Invesco 2006.

10 år före sin tid

Redan för tio år sedan lanserade Bruce Bond och John Southard många av de produkter som finns på marknaden i dag och ses som hushållsprodukter. Nu har duo köpt Innovator Capital Management, en Wheaton, Ill-baserad kapitalförvaltare. De två säger att de ser ett nytt tillfälle att innovera i ETF-rummet igen med en slags investeringskategori, särskilt genom sin Defined Outcome Series, som för närvarande är registrerad hos Securities and Exchange Commission.

Tanken är inte alls dum. De flesta av oss gör vad de kan för att skydda sina investeringar i hus, bilar ja öven genom att teckna livförsäkringar. Allt detta är saker som har stora värden för den enskilde personen. Det är däremot få investerare som är försiktiga med att exponera dem för katastrofala förluster i sin aktieportfölj.

Bond och Southard har nyligen lämnat in ansökningar för fyra aktivt förvaltade ETFer hos den amerikanska finansinspektionen SEC. Syftet med dessa är att tillhandahålla ett skyddsnät till investerarnas portföljer. Denna typ av strategi har traditionellt varit tillgänglig antingen som en strukturerad produkt för rika kunder eller via fastindex-livräntor, vilka båda är dyra. De hoppas kunna få godkännande och starta sina fonder i början av januari.

Skall ge en avkastning men innehålla ett skyddsnät

Den nya börshandlade fonden, Innovator S&P 500 Ultra ETF, har som mål att ge investerarna en avkastning över ett år som överstiger S & P 500 Index upp till en förutbestämd nivå utan en nedsida. Den börshandlade fonden skall främst investera i Flexible Exchange Options, ett anpassningsbart optionsavtal i index som fortfarande är börshandel och clearas genom Options Clearing Corporation. De kommer också att investera i US Treasurys och andra likvida medel, enligt prospektet.

Innovator S&P 500 Ultra ETF är tänkt att ha en förstärkning av uppsidan, och en sköldstrategi. Det gör att denna ETF ger investeraren en exponering för vinsterna i S & P, upp till ett begränsat belopp, samtidigt som investerare skyddas från indexets förluster på upp till 10 procent. Innovator S & P 500 15% Shield Strategy ETF skall erbjuda en buffert på upp till 15 procent medan Innovator S & P 500 -5% till -35% Shield Strategy ETF syftar till att minska förlusterna i S & P på 5 procent, även om marknaden sjunker upp till 35 procent. Om marknaden sjunker mer än 30 procent, försöker fonden att minska förlusterna med 30 procent enligt prospektet.

”Vår mest skyddade produkt som vi vill introducera kommer att skydda människor från -5 till -35 procent,” sade Bond. ”Så även om vi hade en Finanskris som den som ägde rim 2008 när marknaden verkligen kraschade, har vi en betydande skyddsnivå.”

Strategierna är nya

Förvisso är dessa strategier nya och fonder som har försökt liknande strategier för att hantera terminskontrakt för att tillhandahålla ett skyddsnät på de bredare marknaderna har träffat olika framgångsnivåer, men har ännu inte fått chansen att bevisa sin förmåga i den nuvarande långvariga tjurmarknaden.

Genom de tidigare ägarna hade Innovator ett befintligt förhållande till Investors Business Daily och lanserade innovatören IBD 50 ETF 2015, vilket spårar den höga övertygelseslistan över topprankade tillväxtföretag som omfattar IBD 50 Index. Årsredovisning från och med den 30 november har denna fond, FFTY, avkastat drygt 39 procent och slog S & P 500s avkastning med 19 procentenheter, enligt Morningstar data.

Kommentarer är avstängda.