ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Positiva utsikter från Anheuser-Busch får Belgien att säga skål

12 mars 2019 Inga kommentarer

Positiva utsikter från Anheuser-Busch får Belgien att säga skål ETF EWK Börshandlade fondenIShares MSCI Belgium ETF (NYSEArca: EWK) är oss veterligen är den enda börshandlade fonder som erbjuder exponering mot den belgiska aktiemarknaden. Denna ETF kom att rusa när Anheuser-Busch InBev SA / NV i förra veckan kom med en resultatuppdatering. Positiva utsikter från Anheuser-Busch får Belgien att säga skål. Detta eftersom det är EWKs största innehav. Det är således också en av de största aktierna på börsen i Belgien. IShares MSCI Belgium ETF (NYSEArca: EWK), har en 21,7% exponering mot Anheuser-Busch. Anheuser-Busch spår ett mycket bra år framåt trots att man missade resultatet för sista kvartalet.

En vinst per aktie på 483 procent

Investerare var optimala på organisk tillväxt i försäljning och resultat före ränta, skatter, avskrivningar och avskrivningar. Detta var bättre än förväntningarna i nästan alla segment utom Brasilien.

Anheuser-Busch InBev avslöjade också en optimistisk ton för hela verksamhetsåret, vilket krävde intäkter och Ebitda styrka att fortsätta. Ännu viktigare, dryckesleverantören beräknas också att nettoskulden kommer att falla till mindre än fyra gånger Ebitda i slutet av budget 2020, vilket tyder på att företaget fortfarande gör framsteg på skuldsidan.

Anheuser-Busch InBev uppskattade även att det kunde uppnå en vinst per aktie på 483% för det här året medan EPS-tillväxten förväntas röra 18,7% för nästa år, enligt InvestorPlace.

”Momentum har flaggat något under de senaste sessionerna och konkreta nyheter om ett avtal mellan USA och Kina behövs nu för att förlänga rallyet i risktillgångar, säger Peel Hunt-analytiker Ian Williams i en notering och noterar att det under tiden var upp till företagens intäkter för att upprätthålla moralen.

”Om företagens vinst växer, vilket jag tror att de kommer, ser aktierna ett rimligt bra värde,” berättade Edward Rumble, European Equity Portfolio Manager på RWC Partners.

Kommentarer är avstängda.