ETFSverige
Hem » Featured, Headline

PAVE, helt fokuserat på infrastrukturföretag

11 juli 2019 Inga kommentarer

PAVE, helt fokuserat på infrastrukturföretag ETFInfrastrukturutgifterna ses som en av de sällsynta icke-partipolitiska frågorna och med den amerikanska ekonomin på fast mark, verkar tiden rätt för USA att förbättra och uppdatera föråldrad infrastruktur. Detta kan gynna PAVE, helt fokuserat på infrastrukturföretag. Flera börshandlade fonder ger exponering för detta tema, men Global X Infrastructure Development ETF (CBOE: PAVE) är helt inriktad på inhemska infrastrukturföretag.

PAVE försöker att återspegla prestanda för Indxx USAs infrastrukturutvecklingsindex. Detta index består av företag som är inriktade på utveckling av inhemska infrastrukturer, inklusive de som är inblandade i konstruktion och teknik. Produktion av infrastrukturråvaror, kompositer och produkter; industriell transport; och producenter/distributörer av tung byggnadsutrustning.

En biljon dollar

Under sin presidentkampanj lovade president Donald Trump att spendera $ 1 biljoner på att öka USA: s behov av infrastruktur som en potentiell katalysator för de relaterade börshandlade fonderna. Det kan dock ta lite tid för infrastrukturens ETF att se den fulla fördelen av Trumps fortsatta infrastrukturplaner.

”Att göra en verklig insats för att uppdatera den amerikanska infrastrukturen skulle göra det bästa när den ekonomiska miljön fortfarande kan stödja investeringen”, rapporterar Forbes. ”Att agera nu skulle stärka och förlänga den nuvarande ekonomiska tillväxtcykeln och skapa grunden för årtionden av tillväxt i framtiden. Omvänt sätter den av tills en recession har börjat skulle driva USA ännu längre. Och med USA redan årtionden bakom vad gäller infrastrukturutveckling väntar det bara att det blir svårare. ”

Satsa på PAVE?

PAVE-innehav är ”involverad i produktion av råvaror, tung utrustning, teknik och konstruktion”, enligt Global X. Denna börshandlade fond har nyligen fyllt två år och har mer än 127 miljoner dollar i förvaltat kapital.

PAVE har 94 aktier från nio industrigrupper. Industri- och materialbranschen kombinerar för över 93 procent av fondens branschexponering. Olika studier och datapunkter bekräftar investeringar i statliga och lokala ekonomier för infrastrukturförmåner.

”I sin undersökning förklarade Federal Reserve Bank of San Francisco att för varje dollar som en stat mottar i federala motorvägsbidrag, ser den staten en årlig ekonomisk produktuppgång på minst två dollar”, enligt Forbes.

Kostnaden för att ignorera infrastrukturbehoven är mycket högre och med ett presidentval i närtid som hotar, kan politiker omfamna tanken på mer infrastrukturutgifter, vilket potentiellt kan öka värdet på PAVE, som är fokuserat på infrastrukturföretag i processen.

Kommentarer är avstängda.