ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Pakistans börs klättrar på hopp om UAE-stöd

9 januari 2019 Inga kommentarer

Pakistans börs klättrar på hopp om UAE-stödPAK, den landsspecifika börshandlade fond som investerar i Pakistan, stärktes måndag, då landets referensindex KSE 100 Index registrerar sin högsta dagliga vinst om två och en halv månad på förväntningar att Förenade Arabemiraten skulle öka investeringarna i den sydasiatiska tillväxtmarknaden. Pakistans börs klättrar på hopp om UAE-stöd.

Global X MSCI Pakistan ETF (NYSEArca: PAK) avancerade 3,6% i måndags.

Den starka reaktionen utlöstes av ett besök från Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Kronprinsen i Abu Dhabi och vice högsta befälhavare i UAE: s väpnade styrkor, som var i Islamabad för en dagslängd resa på söndag på inbjudan av premiärminister Imran Khan, Arab News Reports.

”Sentimentet förbättrades under helgen på grund av ekonomiskt stöd från vänliga länder och också på grund av att man inte sålde från institutionella investerare. En hälsosam köpaktivitet observerades över hela linjen, ”berättade Misha Zahid, aktieanalytiker vid Arif Habib Limited, Arab News.

UAE-stöd meddelas

UAE meddelade planer på att hjälpa Islamabad med 3 miljarder dollar för att stödja Pakistans betalningsbalansräkning. Under resan matchade prinsen Saudiarabiens finansiella paket med 6 miljarder dollar för Pakistan, eftersom båda länderna erbjöd 3 miljarder dollar i kontanter för att stabilisera valutareserver, rapporterade Tribune.

Vidare förhandlade andra länder för import av olja vid uppskjutna betalningar, vilket ytterligare stärkte investerarnas förtroende för denna tillväxtmarknad. Både UAE och Saudiarabien lovade olja och gasleveranser värda 3 miljarder dollar på kredit.

”Investerare var överens om att UAE: s utspädningspaket på 6,2 miljarder dollar för att stödja [Pakistan med avseende på dess] ekonomiska kriser, Fitch Solutions analyser som speglar stabilitet i inflationen och SBP: s nyckelpolicy i FY2018-19, förutom att öka global råolja oljepriset och investerarnas spekulationer – före årsresultatet som kommer att meddelas senare i veckan – spelade en katalysators roll i rekordhögt nära på PSX, berättade Ahsan Mehanti, en analytiker för senioren, Arab News.

Kommentarer är avstängda.