ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Orolig för Emerging Markets? Det finns ETF för det också

12 juni 2019 Inga kommentarer

Orolig för Emerging Markets? Det finns ETF för det ocksåEmerging Markets har överträffat de utvecklade marknaderna, men några framträdande Wall Street-banker utfärdar en försiktig varning om riskensentimentet plötsligt ändras. Orolig för Emerging Markets? Investerare som är försiktiga med eventuella risker kan titta på bearish eller inverterade börshandlade fonder för att säkra sina satsningar på tillväxtmarknader.

Efter den snabba uppgången att början av året varnar Societe Generale SA, Bank of America Corp och Wells Fargo & Co. att det inte finns mycket värde kvar i tillväxtmarknaderna och pekar mot potentiella fallgropar, rapporterar Bloomberg.

Riskfyllda tillgångar som tillväxtmarknaderna gynnades av det duvaktiga agerandet hos Federal Reserve. Den globala tillväxten är fortfarande en stor huvudvärk när handelsförhandlingarna mellan USA och Kina faller.

Strukturella svagheter

”Emerging Markets strukturella svagheter kommer att visa sig förr snarare än senare”, skrev Bank of Americas strateger, inklusive Londonbaserade David Hauner, i en analys till kunder. ”Vi rekommenderar starkt att du letar efter bra prissatta hedgar.”

Societe Generals Jason Daw sade också för att investerare skulle säkra sig mot en lågkonjunktur i världens största ekonomi, eftersom banken förutser att USA skulle kunna sänka sig i en lågkonjunktur under första halvåret 2020.

”Timing av USAs lågkonjunktur eller bedömning av storleksordningen för den amerikanska/globala avmattningen är inte lätt,” skrev Daw i en rapport till kunder. ”Men när det börjar, kan det hända att ha en viss lågkonjunktur kan säkringsidéer i bakfickan vara användbar.”

Olika idéer för den som är orolig för Emerging Markets

Investerare som är orolig för Emerging Markets ramtida utveckling kan dra nytta av nedgången med inversa eller bearish ETF-spel. Till exempel ger ProShares Short MSCI Emerging Markets (NYSEArca: EUM) den inverterade eller -100% dagliga utvecklingen av MSCI Emerging Markets Index, referensvärdet till EEM. ProShares UltraShort MSCI Emerging Markets (NYSEArca: EEV) ger -2x eller -200% dagliga utvecklingen av Emerging Market Index. Dessutom finns Direxion Daily Emerging Markets Bear 3x Shares (NYSEArca: EDZ) som ger 3x eller -300% av benchmarkens prestanda.

Dessutom hävdade Wells Fargo att Brasilien, ett område där investerare har blivit alltför optimistiska efter valet av en reformriktad ledare, kan också vara den första som kommer att försämras i en utförsäljning. Den brasilianska realen är bland de mest framgångsrika valutorna i år, eftersom handlare förutser att president Jair Bolsonaro kommer att genomföra den impopulära socialförsäkringsreform, privatisera statligt ägda bolag och återuppliva tillväxten.

”Nu skulle det vara en bra tid att säkra EMFX-risken, särskilt för några av de valutor som fortfarande är ömtåliga”, sade Brendan McKenna, en valutastrategist vid Wells Fargo, Bloomberg. ”Brasilien är ett bra exempel. Jag har en långsiktig bearish utsikt på realen, och skulle säga att det skulle vara en bra tid att få en hedge på när realen har stärkts. ”

Investerare kan också säkra sig mot en återhämtning i brasilianska aktier genom något som ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: BZQ), som försöker leverera två gånger inversen av det dagliga resultatet av MSCI Brazil 25/50 Index.

Kommentarer är avstängda.