ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Optioner nu tillgängliga på FANG-fond

15 augusti 2017 Inga kommentarer

Optioner nu tillgängliga på FANG-fond ETF Börshandlad fondOptioner nu tillgängliga på FANG-fond

AdvisorShares, en av de största emittenterna av aktivt förvaltade börshandlade fonder, meddelade på onsdagen att optioner nu är tillgängliga på FANG-fond. Det är den nyutvecklade AdvisorShares New Tech och Media ETF (NYSEArca: FNG).

Advisorshares New Tech and Media ETF, som lanserades i juli 2017, kommer att försöka generera långsiktig värdeökning genom att investera i teknik och medieföretag, inklusive innovativa och snabbväxande teknologier som sociala medier och internetbutiker. Denna aktiva börshandlade fond kommer också att koncentrera sina investeringar i mjukvaru- och tjänstesektorn inom sektorn för informationsteknologi.

Uppfyllt noteringskraven för Chicago Board Options Exchange

I ett pressmeddelande som släpptes efter stängning av de amerikanska marknaderna i onsdags, sade Maryland-baserade AdvisorShares att FNG ”har uppfyllt noteringskraven för Chicago Board Options Exchange (CBOE) och att FNG-optionerna nu listas för handel på CBOE. Susquehanna Securities, en affiliate av Susquehanna International Group, LLP, kommer att fungera som specialist.

Den aktivt förvaltade FNG förvaltas av David Chojnacki, portföljchef hos Sabretooth Advisors, som har djup kompetens och stor erfarenhet av ETFer och kapitalmarknadsindustrin.

Innan ett värdepapper kan få optioner listade krävs det att den har en tillräckligt stor spridning, att det finns tillräckligt många aktieägare. Det måste finnas ett visst antal utestående aktier och aktierna måste ägas av ett minimalt antal personer. I annat fall anses ägarandel av säkerheten ”för starkt koncentrerad” enligt pressmeddelande.

FNG har fått en bra start som framgår av att denna ETF redan har 17,7 miljoner dollar i förvaltat kapital, en imponerande siffra för drygt månads handel.

FNGs portföljförvaltningsgrupp strävar efter att ge en liknande avkastning för teknik- och mediabolag som kännetecknas av FANG-aktierna. Denna akronym är representativ för de första bokstäverna i Facebook, Amazon, Netflix och Google (nu Alphabet). Ibland räknas även Alibaba med. Detta ger ytterligare ett ”A” vilket gör att vi ibland ser akronymen skrivas som ”FAANG” akronymen.

Kommentarer är avstängda.