ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Varierande tillväxt för olika landsspecifika ETFer

14 december 2017 Inga kommentarer

Varierande tillväxt för olika landsspecifika ETFer ETF Börshandlade fonderVarierande tillväxt för olika landsspecifika ETFer

Den globala ekonomin fortsätter att puttra på, men den skiljer sig åt mellan olika länder och är periodvis mycket ojämn. Investerare kan emellertid välja och välja sina globala exponeringar med landsspecifika börshandlade fonder. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att olika länder befinner sig i skilda stadier av de ekonomiska cyklerna. Av den orsaken kan vi förvänta oss Varierande tillväxt för olika landsspecifika ETFer.

De globala finansmarknaderna har varit blygsam med en stabil tillväxt, låg inflation och kraftig penningpolitik, och det kan fortsätta att gynna globala aktier. Fidelity skriver att fondbolaget gör bedömningen att världen just nu befinner sig i en långsam övergång till en mindre tillmötesgående penningpolitisk hållning. Den globala aktiviteten har sannolikt toppat, USAs konjunktur fortsätter att mogna, tillgångsvärderingarna ökar vanligen och de geopolitiska riskerna har stigit.

Anser att den amerikanska tillväxten är stabil

Fidelity Investments hävdar att medan amerikansk tillväxten är bred och stabil har ekonomin visat en blandning av mitt- och sencykeldynamiken när den rör sig in i den sena konjunkturcykeln av mognande och långsammare tillväxt.

Alternativt pekade Fidelity på andra länder som fortfarande befinner sig i sina tidigare stadier av ekonomisk återhämtning och expansion. Japan och Brasilien befinner sig exempelvis i en tidig konjunkturcykel till mitten av konjunkturcykeln. Dessa länders ekonomier är fortfarande i sin återhämtningsfas. De två ekonomierna kunde fortsätta att uppleva snabbare tillväxt före toppen.

Exponering mot brasilianska och japanska aktier

Investerare kan få exponering mot brasilianska och japanska aktier genom iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) respektive iShares MSCI Japan ETF (NYSEArca: EWJ). Kina å andra sidan har en stark historik av tillväxt, men befinner sig enligt Fidelity nära toppen av mittkonjunkturen. Det kan anses att Kina har sett sin tillväxt nå sin topp.

Kinas ekonomi har återhämtat sig i flera år, men politisk åtstramning och bromsande fart i den industriella verksamheten och bostäder tyder på att det mesta av uppåtsidan redan har skett”, enligt Fidelity.

Investerare kan få exponering för Kina genom börshandlade fonder som som iShares China Large Cap ETF (NYSEArca: FXI), SPDR S & P China ETF (NYSEArca: GXC), VanEck-Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (NYSEArca: CNXT) och db X-trackers Harvest CSI 300 China A-Shares Fund (NYSEArca: ASHR). De europeiska marknaderna ser också attraktiva ut, eftersom de fortfarande ligger nära mitten av konjunkturen.

Euroområdet befinner sig efter USA

Euroområdet ligger inte så långt som USA i konjunkturcykeln, och det fortsätter att dra nytta av att förbättrade känslor och kreditförhållanden”, enligt Fidelity analys. För bred exponering i Europa kan investerare titta på börshandlade fonder som iShares MSCI EMU ETF (NYSEArca: EZU) och SPDR EURO STOXX 50 (NYSEArca: FEZ).

När man tittar på amerikanska marknader kan investerare titta på energi- och materialsektorerna som har utvecklats väl trots inflationstrycket och den ekonomiska expansionen i slutet av året som bidrar till att stödja efterfrågan. ETF-investerare i oljeindustrin kan titta på börshandlade fonder som Energy Select Sector SPDR (NYSEArca: XLE), Vanguard Energy ETF (NYSEEArca: VDE) och Fidelity MSCI Energy Index ETF (NYSEArca: FENY). För materialexponering kan investerare titta på Material Select Sector SPDR (NYSEArca: XLB), Vanguard Materials ETF (NYSEArca: VAW) och Fidelity MSCI Materials Index ETF (NYSEArca: FMAT).

 

Kommentarer är avstängda.