ETFSverige
Hem » Featured, Headline

En ETF som utforskar nya störande teknologier

16 juni 2019 Inga kommentarer

En ETF som utforskar nya störande teknologierFler börshandlade fonder fokuserar på störande teknologier, teman för nya ekonomier och exponering för den fjärde industrirevolutionen. Bland dessa kan nämnas den börshandlade fonden SPDR Kensho Final Frontiers ETF (NYSEArca: XKFF), som lanserades för några veckor sedan.

XKFF debuterade tillsammans med SPDR Kensho New Economies Composite ETF (NYSEArca: KOMP) och SPDR Kensho Clean Power ETF (NYSEArca: XKCP) i slutet av oktober.

De nya ETFerna, som spåra proprietära indexmetoder utvecklade av Kensho Technologies, ett prisbelönt maskinunderrättelsebolag, är utformade för att ge investerare kostnadseffektiv diversifierad tillgång till den potentiella tillväxten av innovativa företag som allmänt anses driva den fjärde industrirevolutionen och inleder den nya ekonomin.

Artificiell intelligens och en kvantitativ viktningsmetodik

XKFF speglar Kensho Final Frontiers Index, som använder ”artificiell intelligens och en kvantitativ viktningsmetodik för att fånga upp företag vars produkter och tjänster driver innovation bakom utforskningen av de sista gränserna, som omfattar områdena yttre rymden och djuphavs”, enligt till State Street.

Angränsande gränser

Begrepp som djuphav och yttre rymden kan verka långt borta, men i praktiken är dessa idéer allt mer tillgängliga för investerare. Dessutom är rymdinvesteringskoncepten alltmer praktiska.

Investeringsimplikationerna av ett mer tillgängligt, billigare sätt att komma in i det yttre rymden kan vara rikliga”, sade State Street i en nylig publicerad analys. ”Morgan Stanley uppskattar att intäkterna från den globala rymdindustrin kommer att öka till 1,1 biljoner dollar eller mer 2040, från 350 miljarder dollar år 2016, med möjliga investeringsmöjligheter inom områden som satellit bredband, höghastighets produktleverans och mänsklig rymdresor. ”

XKFF har 31 aktier, över två tredjedelar är klassade som flyg- och försvarsföretag. Över 15% av den nya ETF: s vikt är tekniska namn och XKFF har också en viss exponering för energisektorn. Ingen av XKFFs innehav överstiger 5,61%. Fonden är väl positionerad för att dra nytta av ett ny rymdlopp.

”Minskande lanseringskostnader, bättre teknik och privata investerare återupplivar rymdloppet”, säger State Street. ”Privata företag försöker att återuppfinna processen att komma till rymden, medan ny satellitteknik kan störa befintliga tillverkare av satellitdelar och tjänster.”

XKFF debiterar 0,45 % per år, eller 45 USD på en investering om 10 000 dollar.

Kommentarer är avstängda.