ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Nigeria klättrar inför presidentvalet

11 februari 2019 Inga kommentarer

Nigeria klättrar inför presidentvalet NGE ETFNigerias landspecifika ETF, NGE, stod ut i fredags och steg under tunga volymer före det kommande valet. Det kommande valet kan ge positiva ekonomiska resultat oavsett resultatet. Nigeria klättrar inför presidentvalet vilket är logiskt med tanke på de olika alternativa utfallen,

Global X Nigeria Index ETF (NYSArca: NGE) ökade med 2,6% i fredags. Samtidigt handlades denna börshandlade fond över fyra gånger sin genomsnittliga dagliga volym. NGE har ökat 4,3% under den senaste veckan och 7,9% under den senaste månaden.

Nigeria har lockat tillbaka utländska investerare trots riskerna för den kommande valperioden. Internationella investerare har plockat upp ett års nigerianska statsskuldsväxlar. Dessa ger 15%, vilket bidrog till att stärka den nigerianska nairavalutan, rapporterade Reuters.

På torsdagen auktionerade den nigerianska centralbanken växlar för 321 miljarder naira, eller mer än den hade erbjudit, för att få tillbaka utländska investerare som flydde marknaden i början av cykel med räntehöjningar i USA vilket försvagade nairan.

”Det finns likviditet på marknaden”, sa en trader till Reuters. ”Vi har handlat så lågt som 360,80 naira i veckan. Utländska investerare kommer in. Jag tror inte att de är lika oroade för valet eller premien på avkastning är tillräckligt bra. ”

Nigeria kommer att hålla sitt presidentval den 16 februari.

Några observatörer hävdade att investerare delvis köpte nigerianska obligationer för att kompensera lägre avkastning utomlands, särskilt efter att amerikanska Federal Reserve visade sig ha en dold hållning på räntorna i år. Dessutom antogs det några begränsade politiska förändringar i Nigeria om Muhammadu Buhari vinner valet.

”Om den etablerade vinner, kan status quo förbli och om huvudmotståndet vinner … låter de mer pro-marknaden så investerare har inget att förlora,” sa en annan trader till Reuters.

Den huvudsakliga oppositionskandidaten Atiku Abubakar uppgav att han skulle betrakta en amnesti för misstänkta korruption, privatisera det statliga oljebolaget NNPC och flyta nairavalutan för att locka utländska investerare tillbaka till landet.

Kommentarer är avstängda.