ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Fonden med negativa förvaltningskostnader

10 juli 2019 Inga kommentarer

Fonden med negativa förvaltningskostnader ETFLåg volatilitet och låga kostnader är där Salt Low TruBeta ™ USA Marknads ETF (CBOE: LSLT) spelar sitt spel, men med sin egen spin-LSLT söker i huvudsak en negativ avgift på sin ETF. Denna ETF väntar på ett SEC-godkännande. Tanken är att investerare tjänar $ 5 för varje $ 10 000 investerat eller fem punkter. Rabatten kommer att begränsas om fonden når 100 miljoner dollar i tillgångar, men från och med nu listas LSLT på 29 punkter i förvaltningskostnader, innan sina negativa förvaltningskostnader.

Det är ett kreativt spel för en ETF som är till nackdel när det gäller att skaffa tillgångar jämfört med multinationella investeringsbanker som JP Morgan som har förmågan att utnyttja sitt eget kundkapital. De erbjuder emellertid inte negativa förvaltningskostnader.

”Förvaltarna i Salt är briljanta”, säger Tom Lydon, ETF Trends, VD under en episod av CNBCs ”ETF Edge” med Bob Pisani. ”Är det en marknadsföringskampanj? Kanske, men det är nog en bra eftersom pengarna går till lågpris ETF och om den plötsligt, om de når 100 miljoner i förvaltad volym mycket snabbt, eftersom de finansierar det här, bra för dem, för nu ska de vara tillgänglig på plattformar som du normalt inte kan få på Morgan Stanley eller Merrill Lynch, om du inte har 100 miljoner dollar. ”

Komma förbi gatekeepern

”Att komma förbi gatekeepern är nyckel och tillgångar är en stor sak,” tillade Lydon.

Även vid 29 punkter kommer LSLT till en rabatt för sin smarta beta-strategi – ett måste för investerare med 2019 som kunde förutse volatila utmaningar framåt, eftersom marknadsförare som handelskrig och räntor bidrar till denna oro för investerare.

I videon nedan diskuterar CNBCs Bob Pisani den senaste ETF-milstolpen som har alla att prata: En ny ETF som betalar dig för att investera. ETFTrends.com s Tom Lydon och CFRA Chef för ETF och fondforskning Todd Rosenbluth väger in.

Kommentarer är avstängda.