ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Nästa cannabisfond heter YOLO

2 mars 2019 Inga kommentarer

Nästa cannabisfond heter YOLOETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ) är ännu så länge den enda dedikerade cannabis-ETF som är upptagen till handel i USA, men vissa emittenter vill ändra det. Nästa cannabisfond heter YOLO, i alla fall AdvisorShares får som de vill.

AdvisorShares, en av de största emittenterna av aktivt förvaltade ETFer, lämnade nyligen in en ansökan hos Securities and Exchange Commission för AdvisorShares Pure Cannabis ETF. Om den godkänns skulle den fonden handlas på New York-börsen under kortnamnet YOLO. Sedan tidigare har Spinnaker Trust lämnat in en ansökan för sin Innovation Cannabis ETF. 

YOLO ETF är en aktivt förvaltad börshandlad fond som syftar till att uppnå sitt investeringsmål genom att under normala förhållanden investera minst 80% av sina nettotillgångar (plus eventuella upplåning till investeringar) i värdepapper från företag som härrör minst 50% av sina nettoinkomster från marijuana- och hampindustrin eller som är registrerade hos DEA speciellt för att hantera marijuana för laglig forskning och utveckling av cannabis- eller cannabinoidrelaterade produkter och i derivat eller andra instrument som har ekonomiska egenskaper som liknar sådana värdepapper, framgår det av SEC-ansökan.

Ytterligare en marijuana ETF

AdvisorShares erbjuder redan AdvisorShares Vice ETF (NasdaqGM: ACT), som debuterade i slutet av 2017. ACT är en börshandlad fond som investerar i alkohol, cannabis och tobak.

AdvisorShares Vice ETF är inte inriktad på cannabisindustrin, men de företagen som ingår i denna ETF får minst 50% av sina nettoinkomster från marijuana- och hampindustrin eller har minst 50% av sina företags tillgångar till laglig forskning och utveckling av cannabis eller cannabinoid -Relaterade produkter. Fonden har en 22% -viktning mot cannabisrelaterade företag.

YOLOs urvalsuniversitet är potentiellt brett, vilket ger fonden, förutsatt att den kommer till marknaden, exponering utöver dedikerade cannabisföretag.

”Cannabisaktierna kan hittas bland många olika sektorer och branscher, inklusive jordbruk, bioteknik, läkemedel, fastigheter, detaljhandel och finans. De typer av företag som kan bedriva cannabisrelaterad verksamhet inkluderar företag som bedriver medicinsk forskning, producerar drogprodukter, tillverkar hampprodukter eller bedriver jordbruksverksamhet, fastighetsverksamhet eller finansiella tjänster ”, enligt anmälan.

YOLO-arkiveringen inkluderar inte ett kostnadsförhållande.

Kommentarer är avstängda.