ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Sydkoreanska Mirae Asset köper Global X

19 februari 2018 Inga kommentarer

Sydkoreanska Mirae Asset köper Global X ETF Börshandlade fonderSydkoreanska Mirae Asset köper Global X

I den senaste omgången av konsolideringen på marknaden för börsnoterade fonder så fick vi förra veckan ta del av nästa förvärv. Denna gång är det att Mirae Asset köper Global X. Sydkoreanska Mirae Asset köper Global X som är den 17:e största ETF-utgivaren i USA. Bolaget är emellertid mycket känt för sina nischade ETFer, till sin börshandlade fond med exponering mot Litium, Global X Lithium & Battery Tech ETF (NYSEArca: LIT). Global X har också börshandlade fonder som erbjuder exponering mot länder som Argentina, Nigeria och Pakistan vilket företaget är ensamt om.

Villkoren för affären är i dagsläget inte kommunicerade, men affären är en i raden av fler som sydkoreanska Mirae Asset gjort under de senaste åren. Genom köpet av Global X får Mirae ett fotfäste i USA, och det kan dessutom knytas samman med övriga marknader som Mirae har dotterbolag i. I dag har Mirae bolag i Kanada (Horizons), Australien (BetaShares) och Asien (Tiger ETF). Totalt sett hade dessa företag mer än 30 miljarder dollar i förvaltat kapital den 31 januari 2018.

Mer än 50 börshandlade fonder

Global X, som erbjuder mer än 50 ETFer i USA och på utländska börser, hade 9 333 miljarder dollar i förvaltat kapital per den 12 februari 2018. Det New York-baserade företaget är känt för sin unika uppdelning av inkomster, internationella och tematiska fonder. Global Thematic ETF (NasdaqGM: BOTZ) och Global X Lithium & Battery Tech ETF (NYSEArca: LIT) är Global Xs två största ETFer, som tillsammans svarar för nästan en tredjedel av företagets förvaltade tillgångar.

Partnerskapet med Mirae Asset kommer att ge Global X tillgång till resurserna hos ett stort globalt finansiellt institut. Detta gör att Global X kan fortsätta att expandera sina tematiska, inkomster och internationella ETF-lösningar och att bredda sina distributionsmöjligheter. Den dagliga verksamheten i Global X-verksamheten förändras inte och den fortsätter att drivas under varumärket Global X.

Har även smart beta produkter

Global X har också en grupp smart-beta-erbjudanden, inklusive Global X SuperDividend ETF (NYSEArca: SDIV), som också har blivit populär bland inkomstsökande investerare.

För nästan två år sedan tog JP Morgan Asset Management en passiv minoritetsandel i Global X. Investeringen gjorde inte att Global X blev anknuten ill JP Morgan, och det fanns ingen samordnad marknadsföring, investeringshantering, distributionsavtal eller delad styrning mellan de två fondleverantörerna.

Transaktionen väntas stängas under tredje kvartalet 2018, i väntan på nödvändiga godkännanden från tredje part, inklusive vissa regleringsfrågor och erforderliga ETF-styrelser och ETF-aktieägarnas godkännanden. Global X VD och medgrundare Bruno del Ama kommer att kliva av när affären är klar. Han ersätts då av Luis Berruga som blir VD när affären är klar.

Kommentarer är avstängda.