ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Marknaden negativ till oljepriset

12 maj 2017 Inga kommentarer

Marknaden negativ till oljeprisetMarknaden negativ till oljepriset

United States Oil Fund (NYSEArca: USO), som spårar West Texas Intermediate crude oil futures, och USA Brent Oil Fund (NYSEArca: BNO), som spårar Brent råolja futures, har i genomsnitt rasat med 16,5 % år till -datum. Den senaste prisåtgärden i de börshandlade produkterna och oljan i sig ger handlare en låg anledning att tro att en återhämtning för varan är nära förestående. Statistik över den senaste handeln visar att oljemarknaden blivit allt mer negativ till oljepriset. Oljehandlarna trimmar sin långsiktiga exponering mot denna råvara.

Oljehandlarna är oroade över hur snabbt de amerikanska shaleoljeproducenterna kommer att öka produktionen för att fånga de stigande priserna. Rigräkningen har nyligen stigit till det högre och med kredit- och resultatproblem som förbättrar vissa amerikanska shalborrare kan dessa företag utnyttja möjligheten att utnyttja en högre prissättning i oljepriset på kort sikt.

WTI dök på näsan

Innan priset på West Texas Intermediate crude, WTI, dök på näsan i veckan och stoppade det rally som drivits av OPECs avtal var tankarna annorlunda. Många förvaltare var helt inställda på att vi skulle få se uppgångar på tjugo (20) procent på oljan enligt uppgifter som kommer från US Commodity Futures Trading Commission.

Några av olje- och energisektorns problem under 2017 visar på de farhågor som investerarna har beträffande de stora oljeproducerande nationernas möjligheter, inklusive OPEC, att effektivt minska produktionen.

Medan OPEC skär ner sin produktion för att lindra prispressen på oljan kan amerikanska frackingföretag hoppa på för att dra nytta av det minskade utbudet, eftersom råoljepriset går tillbaka över 50 dollar per fat – enligt vissa uppskattningar kan skifferoljeproducenterna få upp sin olja på drygt 50 dollar per fat som en följd av framsteg inom teknik och borrteknik som har bidragit till att sänka kostnaderna.

Aktiva handlare har nu några nya val för att dra nytta av stora drag i råoljepriset. Så lanserade till exempel ProShares nyligen ProShares UltraPro 3x Crude Oil ETF (NYSEArca: OILU) och ProShares UltraPro 3x Short Crude Oil ETF (NYSEArca: OILD). Dessa ger tre gånger den dagliga förändringen i oljepriset.

Hedgefonder har minskat sina nettolånga positioner i WTI, och skillnaden mellan de som tror på en prishöjning och de som tror på ett fallande pris rasade till 203 000 terminskontrakt. Antalet långa positioner minskade med sju (7) procent medan intresset för att satsa på ett fallande oljepris steg med 37 procent.

Oljepriset

Kommentarer är avstängda.