ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Börshandlad fond med fokus på Marijuanasektorns småbolag godkänd

11 februari 2018 Inga kommentarer

Börshandlad fond med fokus på Marijuanasektorns småbolag godkänd ETF Börshandlad fondBörshandlad fond med fokus på Marijuanasektorns småbolag godkänd

På Alla Hjärtans dag 2018 kan de kanadensiska investerarna komma att fokusera mer på gröna knoppar än på röda rosor. Detta eftersom Horizons ETFs Management (Canada) Inc lanserar sin andra marijuanafokuserade fond denna dag. Denna gång en börshandlad fond med fokus på Marijuanasektorns småbolag. Denna börshandlade fond, Horizons Emerging Marijuana Growers Index ETF, kommer att handlas under kortnamnet HMJR.

Horizons Emerging Marijuana Growers Index ETF har för avsikt att replikera värdeutvecklingen av Emerging Marijuana Growers Index. Det underliggande indexet är utformat för att ge exponering för resultatet av en korg av främst nordamerikanska börsnoterade Marijuanasektorns  småbolag som huvudsakligen är involverade i odling, produktion och/eller distribution av marijuana.

Marknadsvärde över 50 MUSD

Aktier inom indexet måste generellt ha ett marknadsvärde på över $ 50 miljoner men mindre än 500 miljoner dollar för initial inkludering.

HMJR kommer att ge investerare direkt exponering för en växande grupp kanadensiska och globala marijuanaodlings- och distributionsföretag”, säger Steve Hawkins, VD och koncernchef för Horizons ETFs i ett uttalande. ”Marijuanaproducenter är generellt väl positionerade att delta i den förväntade globala expansionen av marijuanasektorn.”

På samma sätt som guldsektorn i USA, där det finns VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX) och VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF (GDXJ), kommer HMJR fokusera mer på small cap marijuanaföretag i tidigt stadium.

Lanserade världens första marijuana-fokuserade ETF

Horizons lanserade världens första marijuana-fokuserade ETF – Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF – förra året. Denna börshandlade fond, som handlas under tickerkoden HMMJ – såg inflöden på mer än 100 miljoner dollar i förvaltade tillgångar inom den första månaden. På samma sätt som HMMJ har den nya fonden en rejäl prislapp med en förvaltningsavgift på 0,85 procent.

Men i motsats till företagets första marijuanafond kommer HMJR uteslutande att fokusera på marijuanaproducenter och -odlare och kommer inte att omfatta sektorns bio-farmaceutiska företag.

HMJR börjar handlas den 14 februari 2018 på NEO Exchange – en annan skillnad mot HMMJ som handlas på Toronto-börsen. En orsak till bytet är att möjliggöra införandet av mer kanadensiska verksamheter som gör en stor del av verksamheten i USA.

Detta kan innefatta företag som Marapharm Ventures Inc, en licensierad producent av medicinsk marijuana. Detta kommer att bli den tredje marijuana-fokuserade ETFen som lanserats i Kanada. Förra månaden började Redwood Asset Management, ett dotterbolag till Purpose Investments, sälja landets första aktivt förvaltade marijuanafond, Marijuana Opportunities Fund (MJJ).

Kommentarer är avstängda.