ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Winklevoss ingår partnerskap med SSGA för att lanseringen av Bitcoin ETF

24 oktober 2016 Inga kommentarer

Winklevoss ingår partnerskap med SSGA för att lanseringen av Bitcoin ETF COIN ETFWinklevoss ingår partnerskap med SSGA för att lanseringen av Bitcoin ETF

I ett försök att påskynda lanseringen av Bitcoin ETF har tvillingarna Cameron och Tyler Winklevoss utsett State Street till administratör av den föreslagna fonden. Enligt dokument som har lämnats in till den amerikanska finansinspektionen, SEC, har Winklevoss Bitcoin Trust ETF (BATS: COIN), angivit State Street som ansvarig för fondadministration och redovisningstjänster. State Street kommer också att vara ansvariga för att beräkna substansvärdet på den börshandlade fonden.

Gemini Trust Company kommer att vara ansvarig för månatliga kontroller och för att publicera rapporterna på den börshandlade fondens hemsida. En oberoende revisionsbyrå kommer att kontrollera att förvaltaren kan visa på kontroll av den börshandlade fondens tillgångar.

Gemini har sakta ackumulerat Bitcoins i väntan på lanseringen. Gemini dagliga auktion och dess fortsatta expansion har ökat bolagets andel på Bitcoinmarknaden till omkring nio procent av alla transaktioner på den USD denominerade marknaden för börshandlade Bitcoins uppger Fortune.

Mycket uppmärksamhet i pressen

Under de senaste åren har Bitcoin förekommit frekvent i pressen sedan ett antal uppmärksammade dataintrång har uppmärksammats som har lett till att Bitcoin för flera miljoner dollar har stulits. De en månatliga kontrollerna kan vara ett sätt för den börshandlade fonden att öka förtroendet mot cyberattacker som kan leda till förlust av tillgångar.

COINs verifierings förändringar kan vara ett svar på Securities and Exchange Commission att skjuta upp ett beslut om att lansera den efterlängtade bitcoin ETF eftersom regulatorer sökt ytterligare feedback på förslaget innan ett slutligt beslut kunnat lämnas av lanseringen av Bitcoin ETF.

State Street hjälper till med att navigera

Samarbetet med State Street kan Winklevosstvillingarna att navigera kring de rättsliga hinder som de stött på under lanseringen av Bitcoin ETF till marknaden. State Street Global Advisors har framgångsrikt lanserat ett antal ETFer genom externa samarbeten, till exempel SPDR DoubleLine Total Return Tactical ETF (NYSEArca: TOTL) som varit mycket populär bland obligationsinvesterare. TOTL är en aktivt förvaltad ETF backas upp av obligationsgurun Jeff Gundlach och ses också som en ETF anpassning av flaggskeppet DoubleLine Total Return Fund (DLTNX).

BITCOINUSD

Kommentarer är avstängda.