ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Lägre indexeringskostnader gör det billigare för slutinvesteraren

2 november 2017 Inga kommentarer

Lägre indexeringskostnader gör det billigare för slutinvesteraren ETF Börshandlade fonderLägre indexeringskostnader gör det billigare för slutinvesteraren

I den pågående övergången till passiva indexbaserade investeringsstrategier tar fler fondleverantörer en närmare titt på sina referensindex. Detta är för att försöka minska sina indexeringskostnader var de än kan. Detta är i slutändan något som kommer att gynna slutinvesteraren. Ingen är bättre än ETF-utgivarna, de arbetar med börshandlade fonder som redan innan detta är kända för sin låga kostnadsstruktur.

Indexleverantörer har i flera år tjänat betydande pengar på att licensiera sina index till börshandlade fonder. I den pågående övergången till passiva och billiga strategier har låga avgifter dock blivit ett viktigt försäljningsargument för att attrahera investeringsflöden. Fler företag har därför beslutat att spara pengar genom att arbeta med billigare indexatorer eller bygga helt egna index.

I den stora kostnadsmigrationen är inget säkert

Man kan förmodligen räkna med ena handen hur många index som ligger på rockstjärnestatus där ETF-utgivaren sannolikt aldrig kommer att röra dem, men alla andra indexleverantörer är sårbara.

Enligt de senaste resultatrapporterna hade S & P Global Inc., MSCI Inc. och London Stock Exchange Group Plc: s FTSE Russell – de tre största referensleverantörerna – över 1 miljard dollar i indexintäkterna under de sex månaderna i juni jämfört med 858 miljoner dollar för samma period förra året.

De ökande intäkterna till indexlevernatörerna beror på att kapitalet under förvaltning har ökat. Enbart de amerikanska börshandlade fonderna har mer än 3 000 miljarder i förvaltade tillgångar jämfört med 400 miljarder dollar för ett decennium sedan.

Utgivarna betalar normalt en indexator en avgift baserad på en procentandel av fondens tillgångar. MSCIs avgifter uppgick i genomsnitt till 3,08 punkter under första kvartalet 2017. Nu tar fler fondleverantörer en titt på kostnaderna, eftersom fler investerare söker sig till de billigaste strategierna.

Kostnaderna för indexförvaltning går ned

I en värld där priserna på indexerad förvaltning fortsätter att gå ner måste resten av branschen överväga att sänka sina kostnader.

Över hälften av de indexerade ETFerna som lanserades i år använder sig inte av ”Big Three” – S & P, MSCI eller FTSE Russell. Istället väljer de alternativ som Solactive AG, som tar ut en fast årlig avgift som baseras på referensens komplexitet, baserat på sina egna resurser.

BlackRock startade nyligen sina första självindexerade fonder. Förvaltaren förklarade det med att BlackRock med sin storlek och teknik kan tillverkningskostnaderna. Över 80 börshandlade fonder ändrade sitt referensindex år 2016, den högsta summan sedan 2010.

Det är en tävling mot noll och indexleverantörer måste reagera på det också,

Kommentarer är avstängda.