ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Låt inte Din ETF dö zombiedöden del II

16 september 2017 Inga kommentarer

Låt inte Din ETF dö zombiedöden del II börshandlad fondLåt inte Din ETF dö zombiedöden del II

I den här två delserien ser vi på sätt som produktansvariga kan skydda mot att deras nya produkt blir en av de fruktade Zombie ETFerna. En zombie-ETF är en låghandlad finansiell produkt som bokstavligen skrämmer bort investerare. I den första delen av Låt inte Din ETF dö zombiedöden såg vi på vikten av att lyssna på investerare, och också behovet av att tydligt formulera värdet för dem. Du hittar den första delen av denna artikelserie här 

I del två av denna artikelserie tittar vi på distributionen, tar ett långt perspektiv och också vikten av att notera på en likvid marknad.

Distribution – den viktigaste frågan av alla

Att bygga en stark distributionskanal kan göra en värld av skillnad. Trots en ökad satsning mot digitala kanaler för investeringsrådgivning och handel är försäljningen oftare än inte enkel. Den sker snarast på en finansrådgivares kontor, vid utbildningsseminarier och vid industrins händelser. Att skapa en lista över målgruppen, veta hur man hanterar sina investeringsproblem och förstå tidslinjen som behövs för att säkra en första investering hjälper dig att planera för långsiktig framgång.

Att veta vem som ska rikta sig till och försörja sig med resurserna till stöd för dina distributionskanaler hjälper säljteamet utvecklar en kalender med rätt evenemang för att hjälpa sina nya ETFer att bli framgångsrika. Det finns ingen enda kula som kan döda alla zombier, men framgångsrik ETF-fördelning handlar om en investering efter varandra. Långsamt och stadigt.

Tålamod är en dygd – och bör vara en del av marknadsföringsplanen.

ETF-framgång sker sällan över natten. De största produkterna som alla pekar på med vördnad idag var en gång väldigt små och hade begränsade tillgångar under förvaltning. Framgång tar tid, tålamod och uthållighet. Det är bäst att tänka på din långsiktiga plan att bygga en framgångsrik produkt en investerare åt gången. Konsistens och uthållighet spelar en vinnande roll. Att hitta unika sätt att fortsätta att berätta för sin historia, och att använda en mängd olika kanaler och sociala medier för att nå nya kunder, brukar betalar av sig.

Likviditetsfrågor – kanske viktigare än du tror

Sist men inte minst måste produktutgivare vara medvetna om att inte alla börser är lika. Marknadskvalitet är ofta en avgörande faktor för varför vissa börshandlade fonder lyckas medan andra misslyckas. Internationellt sett NYSE Arca är den bästa marknaden med de djupaste likviditetspoolerna för ETF-marknaden. Med nästan 2,5 gånger den dagliga handelsvolymen och snävaste spreaden. NYSE har också största djup av likviditet i alla amerikanska börser. Det ger emittenter som väljer att lansera nya produkter på NYSE har en fördel i sin likviditetsprofil för sina ETFer.

En ETF-försäljningsstrategi bör innehålla en konversation om likviditet, eftersom rådgivare och investerare vill se att de kan komma in och även sälja sin ETF relativt enkelt. Det finns två gånger i synnerhet som kan avgöra en ETF-försäljningsstrategi: Det första är när du lyckats förklara investeringsstrategin och din potentiella investerare kontrollerar budgivningsfördelningen och djupet i din ETF. En bred spread eller dålig köpsida kan leda till en tappad försäljning, oavsett din ETFs prestationsförmåga eller prestanda.

För det andra, när investerare placerar sin första order. Om deras erfarenhet blir dålig, eller om de får ett dåligt pris på avslutet, är det troligt att de inte kommer tillbaka. Vi känner alla till att en glad kund berättar om sin erfarenhet för en person, medan en olycklig person berättar om den för alla.

Låt inte din ETF dö en långsam smärtsam död medan andra lever långa liv av tillväxt och välstånd.

Kommentarer är avstängda.