ETFSverige
Hem » Börsen, Featured, Headline

Kursrekord för Bitcoin

14 maj 2017 Inga kommentarer

Kursrekord för BitcoinKursrekord för Bitcoin

En ny dag, nya möjligheter och nya kursrekord för Bitcoin. Det sammanfattar förra veckans handel med kryptovalutan Bitcoin. Endast två dagar efter det att valutaparet BTCUSD, det vill säga Bitcoin i förhållande till den amerikanska dollarn, steg till 1700 USD så var det dags igen. Det nya kursrekordet innebar att Bitcoin ökade med över 100 USD till som högst 1 839 USD enligt uppgifter från Coindesk. Detta innebär att Bitcoin noterade en ny all-time-high, ett nytt kursrekord för Bitcoin.

En allt större acceptans

Bitcoin har börjat få en allt större acceptans inom finanssektorn. I april 2017 kom till exempel Japan acceptera Bitcoin som en juridisk valuta med flera återförsäljare som accepterade det som betalningsform. Den japanska yen-Bitcoin-marknaden är den näst mest likvida Bitcoin-marknaden, så det var inte en stor överraskning, men ytterligare en bekräftelse på att Bitcoin är här för att stanna.

FED-erkännande

Noteringen över 1800 USD kom efter det att Minneapolis Federal Reserve President Neel Kashkari lämnat ett erkännande för tekniken bakom Bitcoin, blockchain. Enligt honom är nu blockchain, den bakomliggande tekniken, är förmodligen mer intressant och har större potential än Bitcoin själv.

Bitcoinkursen har stigit med cirka 30 procent under den senaste månaden och över 80 procent sedan årets början men många tror att detta bara är början på något stort. Gatecoin har satt ett 12-månaders prismål på 3 000 USD medan Global Advisors Bitcoin Investment Fund ser att kryptovalutan når 4000 dollar de närmaste 12 månaderna.

Bitcoinkursen (BTCUSD)

Kommentarer är avstängda.