ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Kryptovaluta ETP lanserad i Schweiz

20 november 2018 Inga kommentarer

världens första börshandlade produkt som spårar en korg med kryptovalutor. Amun Crypto Basket ETP (HODL)Schweiz SIX Swiss Exchange har gått vidare för att lista världens första börshandlade produkt som spårar en korg med kryptovalutor. Amun Crypto Basket ETP (HODL) spårar ett index bestående av fem ledande kryptovalutor. HODL ger cirka 50% exponering för bitcoin, tillsammans med 25% rippel, 17% eterum, 5% bitcoin cash och 3% litecoin, rapporterar Financial Times.

Hany Rashwan, medgrundare och verkställande direktör i Amun, sa att denna kryptovaluta ETP är strukturerad för att uppfylla de krav som krävs av någon annan konventionell ETP som säljs på marknaden.

Amuns ETP kommer att ge institutionella investerare som är begränsade till att investera endast i värdepapper eller inte vill upprätta förvaring för digitala tillgångar som exponeras för kryptovalutor. Det kommer också att ge tillgång till detaljhandel investerare som för närvarande inte har tillgång till kryptovalutabörserna på grund av lokala regleringshinder.

Jane Street och Flow Traders, två specialiserade market makers, kommer att fungera som auktoriserade deltagare i denna kryptovaluta ETPs skapande och inlösenprocess. Dessa företag har också tillhandahållit seed money till den nya börshandlade produkten.

Hold on for dear life

Denna ETPs kortnamn, HODL, är en akronym för ” hold on for dear life”, ett vanligt utropstecken på grund av de stora svängningarna i den växande kryptomarknaden. Bitcoin, den mest populära handlade Kryptovalutan på de digitala marknaderna, nådde till exempel högst 20 000 dollar i fjol. Bitcoinkursen har sjunkit till under $ 5 000 måndag, den lägsta nivån på 13 månader.

Traders sa att utförsäljningen på måndagen var till stor del hänförd till känslan, med hänvisning till rädsla för att torsdagens ”hard fork ” i bitcoin-cash, där det mindre myntet delades in i två separata valutor, skulle kunna destabilisera relaterade kryptokurser, rapporterar Reuters.

Kryptovaluta -relaterade ETPer har i stor utsträckning fastnat på asfalten, eftersom många tillsynsmyndigheter har varnat för riskerna med den växande digitala valutan jämfört med traditionella finansiella tillgångar. Amerikanska tillsynsmyndigheter har redan avvisat flera ansökningar för att starta en krypto-relaterad ETP i oro för att instrumentet skulle kunna utsätta investerare ”bedrägliga och manipulativa handlingar och metoder”.

Kommentarer är avstängda.