ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Kriterier för en utdelningsaristokrat

15 juli 2019 Inga kommentarer

Kriterier för en utdelningsaristokratDet ger oss den viktigaste frågan: Vilka kriterier ska aktie uppfylla för att bli en S & P 500 dividend utdelningsaristokrat?
Enligt S & P 500 utdelning Aristocrats Index metodik, för att vara en utdelning Aristocrat, måste ett företag:

• Ingå i S & P 500.
• Har ökat sin utdelning per aktie varje år i minst 25 år i följd.
• Ha ett minimumsflödejusterat marknadsvärde på 3 miljarder dollar vid referensdatumet för ombalansering.
• Har ett genomsnittligt dagligvärde handlat om minst 5 miljoner dollar under de tre månaderna före referensdatumet för ombalansering.

För inkomstinvesterare är det viktigt att hålla de två första punkterna i åtanke eftersom de andra två är mer tekniska i naturen. Free float inkluderar exempelvis endast antalet aktier som är tillgängliga för allmänheten och utesluter aktier som innehas av ”kontrollgrupper, andra börsföretag eller statliga myndigheter” enligt S & P. På samma sätt avser genomsnittligt daglig omsättningsvärde totalt antal aktier som byter händer, eller säljs och handlas, på en viss dag.

Intressant, medan S & P 500 utdelningsaristokrater index lanserades 2005 för att tillåta investerare att spåra utdelningsaristokrater, publicerade S & P den första listan över utdelningsaristokrater 1989. Mellan då och nu har elitgruppen av utdelningsaktier genomgått en förändring.

En kort historia av S & P utdelningsaristokrater

Den första listan över utdelningsaristokrater som publicerades 1989 omfattade 26 aktier. Anmärkningsvärt är nio av de 26 aktierna fortfarande en del av Aristocrat-gruppen.

Utdelningsaristokrater

Utdelningsaristokrat År med ökad utdelning
Colgate-Palmolive Company?(NYSE: CL) 56
Dover Corp.?(NYSE: DOV) 63
Emerson Electric?(NYSE: EMR) 61
Genuine Parts Company?(NYSE: GPC) 63
Johnson & Johnson?(NYSE: JNJ) 56
Coca-Cola?(NYSE: KO) 56
Lowes Companies (NYSE: LOW) 56
3M Company?(NYSE: MMM) 61
Procter & Gamble?(NYSE: PG) 63

Observera att Johnson & Johnson och Coca-Colas utdelning för de efterföljande 12 månaderna är ovanligt höga eftersom båda företagen uppvisade stora GAAP-förluster under fjärde kvartalet på grund av den senaste översynen av skattekoden.

Intressant är att Colgate-Palmolive och Genuine Parts Company av intressanta skäl släpptes från listan över utdelningsaristokrater under några år innan de återupptogs 2011. En trovärdig förklaring till att vissa kvalificerande företag skulle kunna uteslutas från S & P 500 utdelning aristokraterna kan var att indexet använder kalenderåret för utdelningsanalys. Så det finns en chans att ett företag vars utdelning ökar faller under kalenderåret, men inom räkenskapsåret får det inte komma med i indexet.

Under åren har flera aktier lagts till och släppts från S & P utdelning Aristocrats-gruppen, med listan under 2001 som har det högsta antalet aktier hittills vid 64.

Du kan se en gemensam länk mellan aktierna i tabellen ovan: Varje har ökat utdelningen i 50 år i följd eller mer. Nu är det en annan liga av säkra utdelningsaktier helt och hållet, vilket också är skillnaden mellan utdelningsaristokrater, utdelningskungar och utdelningsmästare blir relevanta.

Kommentarer är avstängda.