ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

En börshandlad fond som ger access till en miljard konsumenter i emerging markets

14 oktober 2017 En kommentar

 En börshandlad fond som ger access till en miljard konsumenter i emerging marketsEn börshandlad fond som ger access till en miljard konsumenter i emerging markets

Emerging markets, de så kallade utvecklingsekonomierna, har länge varit kända för att de har en kraftigare ekonomisk tillväxt än mer etablerade utvecklade marknaderna. Många drar fördel av detta eftersom de bedömer att den stigande medelinkomsten i utvecklingsekonomierna kommer att öka konsumtionen och dra upp den ekonomiska tillväxten ytterligare. Investerare kan utnyttja en riktade börshandlade fond för att få exponering för denna stigande konsumentbas. EMQQ är en en börshandlad fond som ger access till en miljard konsumenter i emerging markets.

ETF-investerare kan få exponering för detta riktade tillväxtmarknadssegment genom Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (NYSEArca: EMQQ), som fokuserar på internetföretag, särskilt de som tillgodoser online shopping eller e-handel.

Helt eller delvis Internetbaserad verksamhet är ett krav

EMQQ, det vill säga den börshandlade fond som heter Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF, försöker avspegla utvecklingen för sitt referensindex, EMQQ Indexet Emerging Markets Internet & Ecommerce. Detta index omfattar aktier i företag vars verksamhet sker på Internet, eller är delvis Internetbaserad. Innehaven omfattar allt från sökmotorer, online-butiker, sociala nätverk, onlinevideo, E-betalningar, onlinespel och online-resor.

EMQQ äger aktier i företag som är verksamma på en rad olika marknader, till exempel Indien, Kina, Brasilien, Turkiet, Nigeria och Indonesien. EMQQ är en som äger aktier i en rad stora internetnamn som Tencent Holding 8,2%, Naspers 7,5%, Alibaba Group 7,4%, Mercadolibre 6,3% och CTrip.com International 5,7%.

De transformativa effekterna av Internet gör att Internet känns starkare än någonsin tidigare på framväxande marknader, eftersom växande mellanklasser expanderar och de disponibla inkomsterna stiger”, enligt EMQQ ETF. Kostnaderna för smartphones och trådlöst bredband ger oöverträffade stora swaths av befolkningen i utvecklingsländer med tillgång till Internet för första gången, både i landsbygden och i städerna.

Kommentarer »