ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Kommer kryptovalutor fortfarande vara populärt 2019?

6 januari 2019 Inga kommentarer

Kommer kryptovalutor fortfarande vara populärt 2019?Det var några år sedan som kryptovalutan tog världen med storm. För dig som inte har superkoll på vad detta är för slags valuta, så handlar det helt enkelt om en virtuell valuta. Allt sker över internet. De är mycket svårare att spåra, vilket också betyder att det är nästintill omöjligt att förfalska valutan. Dessutom så slipper personer som använder kryptovalutor de avgifter och kostnader som banker annars tar. Detta är alltså pengar som du kan skicka eller ta emot via internet och det är ingen fysisk valuta. Det går alltså inte att ta ut valutan som fysiska pengar, utan allt sker över nätet. Det finns givetvis fördelar och nackdelar med kryptovalutor, precis som det finns positiva och negativa saker med allt här i världen, inklusive ”vanliga” valutor som vi är vana att handla med.

Det är många som uppskattar att man kan vara privat när man handlar med kryptovalutor, dock har det även gjorts så att kryptovalutor ofta används i kriminella sammanhang. Det är ingen hemlighet att kriminella använder valutan, eftersom man helt enkelt inte är spårbar när man handlar eller säljer en kryptovaluta. På så sätt så finns det givetvis också negativa sidor med Bitcoins eller andra kryptovalutor.

Vad använder människor kryptovalutor till?

Eftersom valutan har ökat mer i popularitet, så betyder det också att affärer och varumärken börjar godkänna valutan som betalningsmetod. Det kan handla om att spela på casino över nätet, eller för att handla vanliga varor över internet. Idag finns det även fysiska affärer som godkänner betalningsmetoden. I Sverige så växer fortfarande valutan i popularitet, men man kan också se att valutan har fått popularitet i andra länder. Det finns således länder, som till exempel Indien, som godkänner kryptovalutor när man handlar i vanliga mindre butiker. Ju fler människor som blir uppmärksammade av att valutan finns, desto fler människor kommer således öppna upp ögonen för denna sortens av pengar.

Så hur ser utvecklingen ut gällande kryptovalutor?

I början så var det mestadels Bitcoins som var populärt inom världen av kryptovalutor. Dock så har detta ändrats idag när fler och fler valutor skapats på marknaden. Idag finns det alltså en rad olika kryptovalutor, allt från de vanliga Bitcoins som vi känner till, till Bitcoin cash, Ether, Litecoin, Ripple och många fler. Det betyder att människor har mer att välja på. Därför är det också svårt att se hur utvecklingen kommer bli gällande denna mystiska och spännande valuta. En sak är dock säkert, man märker att människor gärna vill slippa avgifter som bankerna tar när man handlar. Det är också många som är gillar det privata som valutan ger dig. Allt du behöver för att handla och betala med kryptovalutor, är egentligen endast ett alias och en mejladress. Du behöver alltså inte ange några andra personuppgifter för att använda kryptovalutor.

Fler affärer börjar acceptera kryptovalutor som betalningsmedel

Tittar man på den utveckling som kryptovalutan har gjort, så kan man direkt se att det inte bara är en fluga. Fler affärer och butiker har således börjat godkänna betalningsmetoden, vilket betyder att kryptovalutan har fått samma beteckning som resterande valutor som vi har i världen. På så sätt kan man egentligen bara se att den kommer utvecklas och att fler människor kommer börja använda den. Dessutom finns det taxibolag eller andra tjänster som godkänner betalningar med Bitcoins eller andra kryptovalutor, vilket också är en indikering på att valutan kommer användas mer i framtiden.

Det är alltså svårt att se om det kommer öka i popularitet, eller om den kommer hålla dess stadiga tillväxt som den har gjort nu de senaste åren. När man handlar med kryptovalutor, så är det dock en högre risk eftersom det handlar om hög risk pengar. Man har således ingen möjlighet att veta om värdet av valutan kommer sänkas eller höjas. På så sätt kan man också jämföra handel med kryptovalutor som när man handlar med högriskfonder. Personer som är intresserade av just detta brukar på så sätt vara intresserad av att handla eller sälja med kryptovalutor, då det kan skapa en spänning när man handlar med dem. En sak är i alla fall säker, ju fler människor som hör om kryptovalutor, desto fler människor kommer bli intresserad av att använda kryptovalutor, vilket också betyder att dem blir mer populära.

Kommentarer är avstängda.