ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Kinas aktiemarknad inför 2019

11 februari 2019 Inga kommentarer
Kinas aktiemarknad inför 2019

Ibland berättar en bild hela historien. Här är prestandan hos de stora tillväxtmarknadsländerna under det gångna året. Denna, och följande grafer visar varför vi tittar på Kinas aktiemarknad inför 2019.

Den feta linjen är rubriken: MSCI-tillväxtmarknaderna är 13,45%, medan den amerikanska marknaden är i princip platt. Kina och Sydkorea minskar med nästan 20%.

Emerging Market Rebound

Det är en anmärkningsvärd mängd grönt på brädet för en månad i USA och var och en av dessa länder har sin egen historia. Brasilien hade ett lättnadsrally efter det senaste valet. Indien har sett ett starkt fokus från internationella investerare på sina finansiella och energisektorer. Men om du läser rubrikerna och planerar ett angrepp 2019 verkar det verkliga fokuset vara Kina.

Här är de nuvarande efterföljande pris-till-resultatförhållandena (P / E) för USA, internationella marknader och Kinas aktiemarknad i synnerhet.

 

P/e-tal olika marknader

Ticker Fund P/E
IWM iShares Russell 2000 ETF 51.76
SPY SPDR S&P 500 ETF Trust 20.48
EFA iShares MSCI EAFE ETF 13.3
EEM iShares MSCI Emerging Markets ETF 11.55
CN Xtrackers MSCI All China Equity ETF 11.48
ASHS Xtrackers Harvest CSI 500 China A-Shares Small Cap ETF 11.47
ASHR Xtrackers Harvest CSI 300 China A-Shares ETF 11.21
FXI iShares China Large-Cap ETF 8.14

Ja, Kina är billigt, men Kina har alltid varit billigt historiskt sett.

Det här är en marknad du kan köpa till ett p/e-tal under 12 med en prognostiserad BNP-tillväxt på mer än 6% under överskådlig framtid. Det är spännande.

Vilket Kina?

Kina är också en förvirrande marknad för externa investerare. Fram till nyligen kunde utländska investerare bara köpa in till de bolag som är listade i Hong Kong eller direkt noterade i USA. Under de senaste åren har dock de lokala fastlandsmarknaderna i Kina, den så kallade A-Share marknaden, öppnats väsentligt för utländska investerare. För det första användningen av ett kvotsystem, och senast genom skapandet av ett nord-syd-anslutningssystem som tillåter att aktier i Hongkong och fastlands-Kina företag transageras över gränsen.

Denna liberalisering av den kinesiska marknaden har lett till att huvudindexleverantörerna, särskilt MSCI, började inkludera Kina A-Shares i deras Kina och tillväxtmarknadsindex. Samtidigt som detta ökar tillgången, ger det också en potentiell källa till passiva köpare, vilket fortsätter att skapa köptryck på de övergripande kinesiska marknaderna. Så här har de olika versionerna av Kina reagerat på den senaste tiden i nedgången på amerikanska marknader:

Den breda marknaden har ökat drygt 5,5% under den senaste månaden, men den mest intressanta linjen är uppenbarligen den översta. Xtrackers Harvest CSI 500 Kina A-Shares Small Cap ETF (ASHS).

Jag pekar på att inte föreslå att alla staplar in, men för att lyfta fram möjligheten. Små cap aktier i fastlandsKina? Det är inte något för den med svagt hjärta. men 10% avkastning i en månad där USA satt på svimningsbänken kräver åtminstone en diskussion.

Kommentarer är avstängda.