ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Denna fond kan dra fördel av kaoset på Europas aktiemarknader

6 juni 2018 Inga kommentarer

Denna fond kan dra fördel av kaoset på Europas aktiemarknader ETF Börshandlad fondDenna fond kan dra fördel av kaoset på Europas aktiemarknader

Den politiska volatiliteten har återvänt till Eurozonen, vilket skickar ned kurserna för både Euron och aktierna. Till följd av stigande politiska risker i Italien och Spanien, Eurozonens tredje och fjärde största ekonomier, föll Euron till sin lägsta nivå mot dollarn på en månad i förra veckan. Kaoset på Europas aktiemarknader är kanske inte över ännu.

Den amerikanska dollarn som nyligen fått styrka mot en korg av stora utvecklade valutor, inklusive euron, kan investerare vilja se över valutasäkrade börshandlade fonder, däribland MSCI EMU Hedged Equity ETF (NYSEArca: DBEZ).

”Euron sköt ned efter den italienska presidenten Sergio Mattarella blockerade två anti-etableringsparter från att ta makten genom att avvisa deras euroskeptiska kandidat till ekonomiminister”, rapporterar MarketWatch.

Valutasäkrad ETF

DBEZ söker efterlikna investeringsresultatet, före avgifter och kostnader, för MSCI EMU IMI US Dollar Hedged Index. DBEZ erbjuder investerare renare tillgång till euroområdets aktier samtidigt som de försöker mildra exponeringen för valutakursförändringar mellan amerikanska dollar och euro.

Spanska och italienska aktier svarar kombinerat för cirka 16,7% av den börshandlade fondens geografiska exponering.

DBEZ har mer än 700 aktier och fördelar ca 60% av sin sammanlagda vikt till Tyskland och Frankrike, de två största ekonomier i euroområdet. Nederländerna och Spanien kombinerar för nästan 20%. ETFen allokerar cirka 19% av sin vikt till finansiella tjänster och över 15% till industriella namn. DBEZ ger också till den återhämtande europeiska konsumentionen med en 13,7% vikt till konsumentdiskretionära aktier.

Skall ses som en folkomröstning från italienarna

”Analytiker har sagt att resultatet av en ny omröstning skulle ses som en folkomröstning från italienarna om deras syn på euron och medlemskap i Europeiska unionen, vilket återupplivar oro över stabiliteten i euroområdet”, enligt MarketWatch.

Avkastningen på tvååriga italienska statsobligationer hoppade till sina högsta nivåer sedan 2013 på måndagen, vilket återspeglar investerarnas förväntningar på att den politiska situationen är flyktig och att euron kan fortsätta falla.

I Spanien måste premiärminister Mariano Rajoy strida mot en osäkerhetsröst senare i veckan. Om socialisterna lyckas har de lovat att kräva ett nytt val som skulle kunna ta bort Rajoy.

Kommentarer är avstängda.