ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Joel Greenblatt tycker om kassaflöden

17 juli 2019 Inga kommentarer

Joel Greenblatt tycker om kassaflödenI en Bloomberg-intervju med värd Erik Schatzker talade Gotham Asset Management investeringschef Joel Greenblatt om sitt värdeinvesteringsförfarande. Det framkom bland annat att Joel Greenblatt tycker om kassaflöden.

Greenblatt förklarade att hans firma inte fokuserar på p/e-tal utan snarare på företagets kassaflöde och att de utvärderar alla S & P 500-företag ”bottoms up” med data som går tillbaka till 1990. Han sa att ”vi kan faktiskt kontextualisera var vi står idag enligt hur vi värdesätter företag ”(med hjälp av absoluta och relativa värdena).

Dessa åtgärder, sade Greenblatt, visar att marknaden ligger i den 22: e percentilen med hänsyn till priset för perioden under de senaste 28 åren (vilket innebär att aktierna har varit billigare 78% av tiden). Genom att titta tillbaka över den perioden, förklarar Greenblatt, att han kan se vad som hänt historiskt från samma värderingsprocentil framåt, vilket är att marknaden sannolikt kommer att vara ”upp 4% till 6% under det närmaste året, upp 10 % till 12% under de närmaste två. ”

Dras till företag som skapar kassaflöden

Greenblatt betonar att hans firma inte fokuserar på p/e-tal men dras till företag som ”skapar kassaflöde”. När det gäller värde som en faktor hävdade Greenblatt att det vanligtvis definieras i form av lågt book/value och låg prirce/sale e men betonade att hans firma inte ser det på så sätt. ”Vi tittar på kassaflödet som genereras av verksamheten”, hävdade han.


 En liten bok som slår aktiemarknaden

En liten bok som slår aktiemarknaden

av Joel Greenblatt

199 SEK
(187,74 kr exkl. 6% moms)
köp

 

Beskrivning:Succéförvaltaren på Wall Street Joel Greenblatt förklarar sin ”magiska formel” för att bli en långsiktig vinnare på börsen. Författaren skriver underhållande och enkelt så att vem som helst kan börja spara för att slå aktiemarknaden. Hans modell är omvittnat framgångsrik. Boken ges ut i samarbete med Ekonomijournalisterna Förlag.

 

Kommentarer är avstängda.