ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Japansk ETF lockar investerarna

4 mars 2018 Inga kommentarer

Japansk ETF lockar investerarna Börshandlad fond X-trackers, JPN, Nikkei, iShares, Japansk ETF lockar investerarna

iShares MSCI Japan ETF (NYSEArca: EWJ), den största börsnoterade fonden som spårar japanska aktier, har haft en blygsam utveckling i år, men investerare visar stor entusiasm för den populära japanska fonden. Japansk ETF lockar investerarna eftersom aktierna i Japan visar en allt lägre korrelation med västvärldens aktiemarknader.

Traders har vanligtvis drivit japanska aktier i skenet av en svag yenvaluta på grund av ekonomins starka beroende av exporten, eftersom en svagare valuta gör sina produkter mer konkurrenskraftiga på den globala marknaden.

iShares MSCI Japan ETF, handlas under kortnamnet EWJ, har sett inflöden på mer än 3 miljarder dollar i år, fem gånger mer än vad investerare satte in i denna ETF i förra året. Köparna har hällt nästan 800 miljoner dollar i amerikanska börsnoterade ETFer som spårar internationella aktier i år till och med 20 februari, enligt Bloomberg-data. Det är 4,3 procent av dessa börshandlade fonders marknadsvärde. Samtidigt har vi endast sett en ökning med 0,3 procent till de ETFer som spårar amerikanska aktier. ”

X-trackers erbjuder alternativ

Alternativ till EWJ inkluderar Deutsche X-trackers Japan JPX-Nikkei 400 Equity ETF (NYSEArca: JPN), som nyligen sänkte sin årliga förvaltningsavgift till 0,09% från 0,15%, vilket gör det till en av de billigaste japanska ETFerna på marknaden.

Indexet JPX-Nikkei 400 lanserades i januari 2014 som ett sätt att återuppliva den japanska aktiemarknaden. JPX-Nikkei 400 Index använder en rigorös screeningprocess baserat på avkastning på eget kapital, kumulativt rörelseresultat och marknadsvärde för att välja högkvalitativa, kapitaleffektiva japanska företag.

Bank of Japans lösa penningpolitik tillsammans med en större stigande kursdifferens mellan USA och Japan skulle kunna stödja en deprecierande japansk valuta på kort sikt, vilket skulle stärka den exporterande japanska marknaden. Bank of Japan är fortfarande engagerad i att hålla yenen svag och röra inflationen i världens tredje största ekonomi.

Japanska aktier är bland de mest attraktiva värderade i den utvecklade världen. EWJ förvaltar 22,4 miljarder dollar, och spårar MSCI Japan Index. Denna ETF innehar 321 aktier. Industriella och konsumentdiskretionära aktier står för nästan 42% av ETFens kapitalvikt.

iShares MSCI Japan ETF (NYSEArca: EWJ)

Kommentarer är avstängda.