ETFSverige
Hem » Featured, Headline

ETF investeringar hos Millennials når rekordnivåer

17 september 2018 Inga kommentarer

ETF investeringar hos Millennials når rekordnivåerETF investeringar hos Millennials når rekordnivåer

En undersökning genomförd av den amerikanska internetmäklaren Charles Schwab visar att ETF investeringar hos Millennials når rekordnivåer. Intresset för börshandlade fonder är större än någonsin, speciellt i den åldersgrupp som kallas för Millennials. Enligt den amerikanska internetmäklaren Charles Schwab föredrar 91 procent av av investerarna i den åldersgruppen ETFer framför andra investeringsinstrument.

42 procent har investerat i ETFer

I en ny ETF-investerarstudie fann Charles Schwab Corporation (SCHW) att 42% av millennials sa att de investerat i ETFer. Undersökninge visar också att 56% av investerarna i den generationen säger att de har ersatt alla enskilda aktier i sina portföljer med börshandlade fonder. Närmare 80% av millennierna ser ETFer som huvudinvesteringsverktyget i framtiden. 74% av alla millennials som säger att de förväntar sig att öka investeringarna i ETFs under det närmaste året och att 54% signalerar att de skulle vara öppna för att sätta alla av sina investeringar i börshandlade fonder under nästa år.

”Det är slående att se att efter åtta år av denna studie är investerarnas aptit för börshandlade fonder fortsatt ”, säger Heather Fischer, vice vd för ETF och ömsesidiga fondplattformar hos Charles Schwab, i ett pressmeddelande som meddelade resultaten av studien. ”Inom ett decennium har vi sett ETFer växa till den punkt där investerare nu ser dem som ett grundläggande investeringsverktyg. Även om detta kännetecken är särskilt uttalat bland tusenåriga investerare, reflekteras det starkt över generationer och könen.”

Dn ökade volatiliteten har inte skadat intresset

Aktiemarknaden sparkade av det nya året med en stark start, har volatiliteten kommit tillbaka på marknaden och var föremål för korrigering i mitten av februari. Ändå fann Charles Schwab att den ökade volatiliteten inte har skadat investerarnas intresse för ETFer, med över 80% av alla undersökta investerare säger att de tycker att ETFer ger dem större flexibilitet att hantera kortfristiga svängningar på marknaden,. 67% sa att de planerar att avsätta mer pengar till börshandlade fonder under perioder då volatiliteten ökar. Baserat på undersökningen noterade den San Francisco-baserade mäklaren att smarta beta-ETFs också är populära under perioder av hög volatilitet.

När det gäller utformningen av ETF-investerare fann Schwab att män och kvinnor delar sina synpunkter på ETF. Båda könen rapporterar att cirka en tredjedel av sina investeringsportföljer är i ETF. Båda grupperna planerar att öka ETF-investeringar i samma takt år 2019. Av dem som skulle placera alla sina investeringar i ETF var 32% män och 29% kvinnor. Under det närmaste årtiondet kommer 56% av kvinnorna och 52% av männen att överväga att flytta till en ren ETF-portfölj, avslöjade undersökningen.

Kommentarer är avstängda.