ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Investerare tycker om ETFer, Millennials älskar börshandlade fonder

10 december 2017 En kommentar

Investerare tycker om ETFer, Millennials älskar börshandlade fonderInvesterare tycker om ETFer, Millennials älskar börshandlade fonder

Investerare tycker om ETFer, i alla fall i USA, det finns det data som styrker. Innan det ens hade gått nio månader på 2017 hade investerarna världen över allokerat 312 miljarder dollar i börshandlade fonder. Det var mer än vad som placerades i detta investeringsinstrument under hela 2016. Data visar på att Investerare tycker om ETFer men att Millennials älskar börshandlade fonder. Den senare gruppen spås vara drivaren till ETF-industrins exponentiella tillväxt.

Enskilda investerare fortsätter att visa sin affinitet för börshandlade fonder, viket verkar leda till exponentiell tillväxt under de kommande åren. Detta står att läsa i ETF Investor Study som tagits fram av det amerikanska finanshuset Charles Schwab & Co., Inc.

27 procent har allokerats till börshandlade fonder

I genomsnitt säger ETF-investerare att de har mer än en fjärdedel av sina portföljer (27 procent) placerade i en ETF, en uppgång från 16 procent år 2012. Framöver säger mer än fyra av 10 ETF-investerare (42 %) att ETFer kommer att vara deras primära investeringsverktyg i sina portföljer i framtiden. Samma siffra 2016 låg på 28 procent. Investerarna i Schwabs undersökning säger att de tror att de kommer att ha en tredjedel av sitt kapital placerat i börshandlade fonder inom fem år.

Kalifornienbaserade Charles Schwab är den femte största amerikanska ETF-emittenten, och dess studier visar att investerarna söker sig till en ETF. En generationsuppdelning av undersökningsdata visar att mer än hälften av alla Millennials (56 %) säger ETF: er är deras valda investeringsverktyg, mer än någon annan generation enligt Schwab. Sextio procent av de undersökta Millennials förväntar sig att öka investeringarna i ETFer nästa år, och de flesta (63 %) tror att ETFer att vara det primära investeringsinstrumentet i deras portfölj i framtiden.

Sex av tio använder en ETF för kärnstrategier

Sex av tio Millennials använder ETF för kärnstrategier, till exempel spara för pensionering och förmögenhetsbyggande, men Schwab-studien pekar också på att dessa yngre investerare är mer benägna att äga ETFer än enskilda värdepapper. Den globala finanskrisen som är fortsatt färsk i många Millennials kan vara en orsak till att generationen väljer att inte köpa enskilda aktier. Låga avgifter och användarvänlighet hos börshandlade fonder kan vara andra orsaker till att generationen dras till denna tillgångsklass.

Många av årets bästa värdepappersfonder är lågavgiftsprodukter, inklusive iShares Core S & P 500 ETF (IVV), iShares Core MSCI EAFE ETF (IEFA) och Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (VWO). Årsavgifterna för dessa ETFs ligger på bara 0,04%, 0,08% respektive 0,14%.

Enligt Schwab-studien räknar 60 procent av millennierna att öka sina ETF-investeringar i framtiden jämfört med i genomsnitt 45 procent bland alla investerare.

Kommentarer är avstängda.