ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Coca Cola skapar ökat intresse för Marijuanaaktier

1 december 2018 Inga kommentarer

Coca Cola skapar ökat intresse för Marijuanaaktier ETF Börshandlad fond ETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ)ETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ), den enda dedikerade marijuana-börshandlade fonden som är upptagen till handel i USA, rusade på nyheter att soft-drink Coca-Cola Co. (NYSE: KO) är intresserad av att samarbeta med ett företag som är ett stort MJ-innehav för att göra marijuana drycker. Coca Cola skapar ökat intresse för Marijuanaaktier

Aktier i Aurora Cannabis, en kanadensisk marijuanaproducent och en topp fem innehav i MJ, ökade på nyheter om att Dow komponenten Coca-Cola är i samtal med företaget. Varje partnerskap mellan de två skulle sannolikt utveckla hälsofokuserade drycker som syftar till att lindra inflammation, smärta och kramper, säger rapporten, ”enligt CNBC.

MJ försöker tillhandahålla investeringsresultat i allmänhet motsvarar totalresultatet för Prime Alternative Harvest Index, vilket är koncentrerat till läkemedels- och tobaksindustrin.

MJ ser bra ut

Förra månaden var MJ en av de mest framgångsrika icke-leveranserade ETF: erna i USA och fonden utökar denna styrka i september. Nyligen lade investerare 100 miljoner dollar till fonden på bara en vecka. Många satsar på cannabisindustrins fortsatta tillväxt när regeringarna löser kontroller över marijuana. Till exempel investerade ölproducenten Constellation Brands nyligen 5 miljarder kanadensiska dollar, eller 3,8 miljarder dollar, i Canopy Growth Corp.

Nyligen samarbetade Molson Coors Brewing Co. med Hydropothecary Corp. för att utveckla alkoholfria, cannabisinfuserade drycker till den kanadensiska marknaden. Heineken Lagunitas startade specialiserade alkoholfria drycker infused med THC, den aktiva ingrediensen i marijuana.

Kommentarer är avstängda.