ETFSverige
Hem » Featured, Headline

En internationell aktiemodell som ger investerare exponering till utländska aktiemarknader

7 februari 2019 Inga kommentarer
En internatonell aktiemodell som ger investerare exponering till utländska aktiemarknader

En börs där aktierna som upplever en kraftig nedgång, är det påminnelse om att utländsk exponering på internationella marknader kan ge investerare den nödvändiga diversifiering som deras portföljer kräver, var här Franklin LibertyShares International Equity Model är avgörande. Denna ETF erbjuder en internationell aktiemodell som ger investerare exponering till utländska  aktiemarknader.

Även om amerikanska kapitalmarknaderna har varit standard för många investerare, särskilt på höjden av den utvidgade tjurmarknadsrundan, kommer den djupa nedgången att å flera att förstå att det gäller att diversifiera utomlands.

En tillgångstilldelningsmodell som drivs av Dorsey Wrights Relative Strength Matrix

Franklin LibertyShares International Equity Model är en tillgångstilldelningsmodell som drivs av Dorsey Wrights Relative Strength Matrix, som består av Franklin Templetons passiva serie av börshandlade fonder. Dessa börshandlade fonder ger exponering för olika länder, bland annat utvecklade marknader som Tyskland och Kanada, samtidigt som den ger den nödvändiga exponeringen för tillväxtmarknadsländer som Brasilien och Mexiko.

Med Franklin Templeton som samarbetar med Dorsey Wright för att skapa tillgångstilldelningsmodellen representerar den kombinationen av de två företagen som utnyttjar varandras investeringshanteringsmöjligheter.

Höjdpunkterna i partnerskapet är:

Syftet med denna internationell aktiemodell är att identifiera stora teman på den internationella aktiemarknaden, ha exponering för de fonder som kontrolleras av efterfrågan och eliminera exponering för de fonder som kontrolleras av utbudet.

Den här plattformen ger finansiella rådgivare möjlighet att effektivisera sin investeringsprocess med tekniska verktyg, vilket frigör tid.

Franklin tillhandahåller lågkostnadsonder passivt enskilt land och regionala ETFs som anses vara föremål för modellen. När nya passiva ETF-företag lanseras kan de inkluderas.

”Med lanseringen av våra landsspecifika och regionala passiva ETFeer var det en naturlig passform att arbeta med Dorsey Wright för att utnyttja deras unika metod för att bygga tillgångstilldelningsmodeller, säger Pierre Caramazza, SVP, chef för ETF Distribution. ”De internationella aktierna har utmanat övergripande portföljavkastning under det senare halvåret. Detta visar intresse för att hantera de relaterade riskerna genom att identifiera relativ styrka för länder och regioner på den internationella aktiemarknaden, upprätthålla exponering för dem som drivs av prismoment och eliminera exponering för dessa uppvisar lägre relativ prismoment.

Den låga kostnaden för breda indexfonder

”Rådgivare är vana vid den låga kostnaden för breda indexfonder, men har inte blivit belönade med avkastningen. Vår Franklin LibertyShares International Equity Model möjliggör potentiellt dem bäst av båda världarna, med Dorsey Wrights disciplinerade trendutveckling och Franklins prisvärda FTSE-indexerade ETF.

Handelskrig har säkert hindrat vissa områden av internationella aktier, särskilt tillväxtmarknader, men deras värderingar i förhållande till priset erbjuder investerare bra värdeförslag. Med USA: s president Donald Trump och Kina, president Xi Jinping, att komma överens om ett våldsbrott med sitt högsta handelsmässiga krig, kommer dessa internationella marknader att gynna ännu mer om ett konkret handelsavtal ska komma till stånd under de kommande månaderna.

Dorsey Wright ansvarar för alla aspekter av portföljkonstruktion och löpande ledning, inklusive fondval och beslut om tillgångsallokering. Strategin innefattar att vara 100% investerad i en av de fem ETF: erna som finns tillgängliga från modellen.

Vidare skall denna internationell aktiemodell identifiera den relativa styrkan i länder och regioner på det internationella aktiemarknadsutrymmet, för att bibehålla exponeringen för de specifika ETFer som drivs av prismomentet. Modellen investerar i de fem bästa EMF-poängen från inventeringsalternativen och kommer att återbalansera exponeringen först efter att poängen sjunkit under medianen.

”För oss på Franklin Templeton är samarbetet med leverantörer som Dorsey Wright ett relativt nytt initiativ,” tillade Caramazza. ”Men i linje med vårt kundfokus såg vi efterfrågan på billiga alternativ till breda passiva index. Vi hanterar det internt med våra aktiva och smarta beta-ETF, och arbetar med utomstående leverantörer som Dorsey Wright för att bygga guidade modeller med vårt passiva land och regionala sviter. Dessa modeller är en logisk förlängning av samma kundkrav.

Kommentarer är avstängda.