ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Indonesiens aktiemarknad faller efter att Credit Suisse nedgraderar landet

19 februari 2019 Inga kommentarer

Indonesiens aktiemarknad faller efter att Credit Suisse nedgraderar landet ETF Börshandlade fonderDet skarpa globala rallyt lämnade Indonesiens landsspecifika börshandlade fonder i dammet. Detta efter det att Credit Suisse Group AG nedgraderade Indonesiens aktiemarknad till ett sälj i väntan på en svag fas framåt.

IShares MSCI Indonesia ETF (NYSEArca: EIDO) föll på tisdag med 1.2 procent och VanEck Vectors Indonesia Index ETF (NYSEArca: IDX) sjönk med 1,0 %. Samtidigt steg medn benchmarkindexet MSCI Emerging Markets Index med 1,0 %.

Genom att dra ned på de indonesiska aktierna nedgraderade Credit Suisse Indonesiens aktiemarknad till ett sälj, rapporterar Bloomberg.

Minska exponeringen för indonesiska tillgångar

”Vi ser nu en möjlighet att minska exponeringen för indonesiska tillgångar innan marknaden går in i en underperformation,” skrev Credit Suisse-analytiker ledda av Alexander Redman i en ny analys.

Bankens analysgrupp har tagit upp ett bearish call och citerar sex skäl till varför investerare ska sälja indonesiska aktier. Dessa skäl inkluderar en överköpt rupiah och aktiemarknad, en likviditetspress och ekonomisk tillväxt som kan leda till ”starka negativa revisioner”.

Credit Suisses svåra censur på Indonesiens aktiemarknad kommer som en överraskning, särskilt efter vad som hände för två år sedan när J.P. Morgan Chase & Co. gjorde ett liknande drag. När J.P. Morgan nedjusterade sin syn på aktier i Sydostasiens största ekonomi i slutet av 2016 svarade Indonesiens finansministerium med att bryta banden med Wall Street-banken och upphörde använda företaget som en huvudhandlare och garant av landets statsobligationer. Oavsett om det var en slump eller inte, höjde J.P. Morgan sin rekommendation på denna tillväxtmarknad att neutrala några veckor senare och argumenterade för lägre inlösen- och obligationsvolatilitetsrisker.

Referensindexet Jakarta Composite Index sjunker

Medan resten av de globala marknaderna återhämtade sig på tisdagen sjönk referensmarknaden Jakarta Composite Index så mycket som 1,6 % i tisdags. Indexet föll för den fjärde dagen i rad, den längsta nedgången sedan oktober.

De globala finansmarknaderna, särskilt tillväxtmarknader, stärktes på tisdagen efter förväntningar om att det långvariga handelskriget mellan USA och Kina snart skulle komma till ett slut efter lovande ord från president Donald Trump om framsteg i handelsförhandlingar.

Kommentarer är avstängda.