ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Indiens börser stärks på ekonomiska data och valförhoppningar

12 mars 2019 Inga kommentarer

Indiens börser stärks på ekonomiska data och valförhoppningar ETF Börshandlade fonderDe landsspecifika ETFer som investerar i Indien ökade i tisdags. Det var de mindre indiska företagen som ledde uppgången, eftersom investerare utöver handelsförhandlingarna såg till en möjlig andra period för statsminister Narendra Modi i det kommande valet. Indiens börser stärks på ekonomiska data och valförhoppningar.

Bland de ledande aktörerna var iShares MSCI India Small Cap ETF (NYSEArca: SMIN) 3,9%, VanEck Vectors India Small Cap Index ETF (NYSEArca: SCIF) 6,2%, WisdomTree India Earnings ETF (NYSE: EPI) 3,5% och iShares India 50 ETF (NasdaqGM: INDY) 2,9%. Både EPI och INDY bröt också tillbaka över deras långsiktiga motstånd vid det 200-dagars enkla glidande medelvärde.

En ökad optimism

En ökad optimism på de indiska marknaderna efter det att många såg en möjlighet till det potentiella omvalet av premiärminister Modi under kommande valperioden rapporterar från Economic Times.

Top Dalal Street är säkra på att förtroendet för Modi kommer att återvända i det kommande valet efter gränstvisterna med Pakistan. Gränstvisterna mellan Indien och Pakistan stärkte populariteten hos PM Modi som ses som en stabiliserande ledare.

”En hård hållning mot hot från Pakistan-baserade terrorister har gjort att premiärminister Narendra Modi vunnit den indiska allmänheten, som enligt vår uppfattning skulle kunna omsättas till valvinster för honom och hans Bharatiya Janata Party i de nationella valen i maj”, enligt Abhishek Gupta, en ekonom hos Bloomberg Intelligence.

Den indiska rupien stärks

Vidare stärktes den indiska rupien mot den amerikanska dollarn. USD sjönk 0,6% mot INR till INR70,49. Investerare tror att den starkare valutan kan locka till sig fler utländska privata investeringar. Ett dopp i råoljepriset stärkte också den haussefulla känslan.

Samtidigt stärktes marknadsperspektivet i Indiens tjänste- och tillverkningsverksamhet, som båda fick fart i februari, drivna av stigande nya arbetsorder som ledde till en ökning av produktionen och skapandet av arbetstillfällen.

”Medan dagens vinster kan sträcka sig under de kommande mötena föredrar vi att vara försiktiga på aktier på högre nivåer. Inhemskt kommer omfattningen av geopolitisk risk mellan Indien och Pakistan att övervakas noggrant. Eventuell re-eskalering under de kommande dagarna kan vara negativ för aktierna. Globalt kommer investerarna aktivt att följa utvecklingen på handelsfronten mellan USA och Kina. Framsteg på Brexit och rörligheten för råoljepris och valuta.

Investerare bör fortsätta att ackumulera fundamentalt sunda företag med starka tillväxtmöjligheter. Med tanke på hög volatilitet bör handlare undvika att ta några riskfyllda hävstångspositioner, säger Jayant Manglik, president – Retail Distribution, Religare Broking, till Economic Times.

Kommentarer är avstängda.