ETFSverige
Hem » Featured, Headline

MSCI kan begränsa Brasilien och Indien i emerging market index

4 juni 2018 Inga kommentarer

MSCI kan begränsa Brasilien och Indien i emerging market index ETF Börshandlade fonderMSCI kan begränsa Brasilien och Indien i emerging market index

MSCI Inc, en av de största leverantörerna av index för användning av emittenter av börshandlade fonder, överväger att minska vikterna på två av de största tillväxtmarknaderna i sina stora internationella aktieindex. Bland de länder som kunde se sina vikter är Brasilien och Indien, två av de största utvecklingsekonomierna. MSCI kan begränsa Brasilien och Indien i emerging market index.

”De två länderna, tillsammans med Turkiet och Sydkorea, är” potentiella framtida exempel ”på marknader vars vikter kan begränsas på MSCI-index, sade det New York-baserade företaget i en presentation på sin webbplats under onsdagen”, rapporterar Bloomberg.

15,5 procent Sydkorea

iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM), som spårar MSCI Emerging Markets Index, allokerar för närvarande 15,55% av sin vikt till Sydkorea. Detta är denna ETFs näst största landsvikt bakom Kina. Indien och Brasilien som kombinerat svarar för nästan 15 procent av fondens geografiska exponering.

De fyra länderna begränsar användningen av lokala data i derivat som skapats av offshore-börser, vilket innebär att de strider mot MSCI: s konkurrensbestämmelser enligt Bloomberg.

Allt om åtkomst till MSCI ETF

Indien, Asiens tredje största ekonomi, har också tunga krav på utländska investerare. Nyheter om MSCI: s undersökning av Brasilien, Indien, Sydkorea och Turkiet kommer samtidigt som indexleverantören förbereder sig för att lägga till kinesiska A-aktier i MSCI Emerging Markets Index.

”Den 31 maj kom MSCI delvis att inkludera cirka 233 Kina A-aktier i MSCI Emerging Markets Index. Nästan 2 biljoner dollar spårar det regionala indexet, vilket motsvarar mer än 85% av alla tillgångar på tillväxtmarknaden, ”enligt MSCI.

GIFT City

Indien öppnade nyligen Gujarat International Finance Tec-City eller GIFT City, och tillsynsmyndigheter gör det lättare för internationella investerare att handla värdepapper där som en del av landets ansträngningar för att stärka utländsk investerar tillgänglighet. GIFT City är dock ännu inte ett trovärdigt alternativ till Indiens etablerade aktiebörser.

MSCI samråder med sina kunder i frågor som rör tillgång till Brasilien, Indien, Sydkorea och Turkiet och planerar att släppa resultaten av dessa samråd i slutet av året.

Kommentarer är avstängda.