ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Högutdelande ETF för investerare som oroar sig för volatiliteten

17 maj 2018 Inga kommentarer

Högutdelande ETF för investerare som oroar sig för volatiliteten Legg Mason Börshandlad fondHögutdelande ETF för investerare som oroar sig för volatiliteten

Intäktsinriktade investerare har tittat på högutdelande aktier för att generera högre avkastning i en utökad lågräntemiljö och utnyttja styrkan på aktiemarknaden. Denna strategi kommer med ett antal risker. Ändå finns det några högutdelade börshandlade fondstrategier som specifikt riktar sig mot lågvolatilitetsnamn för att minska riskerna för nackdelar. Här tittar vi på en högutdelande ETF för investerare som oroar sig för volatiliteten.

Aktier med hög utdelning är vanligtvis förknippade med ökad risk eftersom vissa investerare är oroliga över att dessa företag kan få svårt att behålla sina höga utdelningsnivåer. Ett tema med låg volatilitet kan emellertid bidra till att minska oscillationerna i samband med detta mer riskfyllda segment på marknaden.

Ett smart beta spel

Till exempel kan investerare överväga smarta beta-spel som Legg Mason Low Volatility High-dividend ETF (NASDAQ: LVHD). Den låga volatiliteten i förening med hög utdelning i en börshandlad fond borde hjälpa investerare som söker nya resultatkällor i en förändrad marknadsmiljö. Fonderna fokuserar på företag med relativt hög avkastning och låg pris- och resultatvolatilitet. Denna börshandlade fond riktar sig också mot lönsamma företag. LVHD visar en attraktiv direktavkastning om 3,50 %. I och med att utdelningen är dollarbaserad är detta emellertid en valutarisk förknippad med det hela.

Dessutom, för de som är intresserade av mer internationell exponering, försöker Legg Mason International Low Volatility High Dividend ETF (BATS: LVHI) att återspegla resultatet av QS International Low Volatility High Dividend Hedged Index. Detta kan ge en stabil inkomst genom investeringar i aktier av lönsamma företag på utvecklade marknader utanför USA. Dessa företag har relativt höga utdelningar och lägre volatilitet i pris och resultat samtidigt som exponeringen för valutakursförändringar mellan amerikanska dollar och andra internationella valutor minskar. LVHI har en direktavkastning på 3,51 %.

Filtrerar aktier som visat lönsamhet

Screening processen filtrerar fram aktier som har varit lönsamma de senaste fyra kvartalen och förväntas förbli lönsamma de närmaste fyra kvartalen, så företagen kommer att ha förmåga för att bibehålla sina utdelningar.

Volatilitetsåtgärden kommer att leta efter volatiliteten på grundval av de senaste 12 månaderna av den dagliga avkastningsvolatiliteten, tillsammans med 3 år realiserade och 2 år projicerade. Historiska data tyder på att lågvolatilitetsaktierna på lång sikt erbjuder bättre riskjusterade avkastningar än sina mer volatila motsvarigheter.

”Forskning har observerat en ”lågvolatilitetsavvikelse”, där aktier med lägre volatilitet än den övergripande marknaden historiskt sett överträffat riskjusterad avkastning över tiden, säger Legg Mason.

Kommentarer är avstängda.