ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Varför du behöver en plan när du handlar med aktier

24 augusti 2018 Inga kommentarer

Varför du behöver en plan när du handlar med aktierVarför du behöver en plan när du handlar med aktier

Många av oss vill börja handla med aktier och en del tar faktiskt steget och gör det. Kanske är det för att dryga ut ekonomin lite eller så är det för en helt annan anledning. Oavsett vilken anledning du har så är en sak säkert för oss alla. Vi behöver en plan när vi handlar med aktier. Utan en bra plan kommer ingenting att gå som vi vill eftersom vi helt enkelt inte har bestämt vad vi ska göra. Därför ska denna plan helst vara gjord innan vi börjad handla med aktier så att vi har något att följa senare. Ett annat bra sätt att dryga ut sin ekonomi är med hjälp av bästa nätcasino bonusar 2017.

Låt inte känslorna styra:

Den största anledningen till varför vi behöver en plan när vi handlar med aktier är att vi inte kan låta våra känslor styra oss. I många fall är våra känslor väldigt bra och användbara men vid aktiehandel är dem bara i vägen. Alla handlare använder olika metoder för att se om en aktie kommer att gå upp eller ner. Om du köper några nya aktier och ser att dem snabbt faller i värde blir du antagligen rädd och vill sälja. Men enligt din metod så kommer aktien snart att börja gå upp igen. Om du låter dina känslor styra nu kommer du sälja aktien och du kommer ha förlorat pengar. Därför är det bra att ha en plan vid tillfällen som detta. I planen skriver du helt enkelt upp vad du ska göra om olika saker händer. Sedan följer du planen ständigt. Inga undantag, du måste följa planen för att den ska fylla sin funktion. Vad är meningen med en plan som du ändå inte följer?

I aktiehandel kan vi inte låta våra känslor kontrollera dem beslut som vi gör. Våra beslut måste grunda sig i logiskt tänkande, det är det enda sättet att bli bra på aktiehandel. Handlaren som låter sig styras av sina känslor kommer aldrig att bli särskilt bra, bara den som följer logiken kommer att se framgång. Så enkelt är det bara.

Planen kan också vara en metod:

Din plan kan också vara mer än metod. Alla aktiehandlare använder sig av en metod för att se om en aktie kommer att gå upp eller om den kommer att falla i värde. Du kommer också att behöva en metod om du ska börja med aktiehandel. Utan en metod kan du bara göra gissningar gällande en aktie Med en metod däremot kan du göra bättre och mer kvalificerade gissningar som oftast får rätt. Om vi skulle ta och kolla lite på fundamental analys. Denna metod handlar om att titta på det som hänt för att se vad som kommer att hända. Ni har kanske hört uttrycket om att historien upprepar sig. Detta tror dem som håller på med fundamental analys på. De tror att genom att se vad som har hänt kan det se vad som kommer att hända och därmed köpa sina aktier efter det. Denna metod har faktiskt visat sig riktigt effektiv.

Oavsett vilken metod du väljer att använda i slutändan så kan du inte komma ifrån en sak. Du kommer att behöva en, lika mycket som du kommer att behöva en bra plan. Vi kan helt enkelt inte låta våra känslor styra oss, då kommer vi aldrig att bli riktigt bra på att handa med aktier. Så enkelt är det tyvärr.

Kommentarer är avstängda.