ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Guldfond sänker sina kostnader

12 september 2017 Inga kommentarer

Guldfond sänker sina kostnader OUNZ ETF Börshandlad fondGuldfond sänker sina kostnader

Merk Investments, som nyligen såg sin guldfond OUNZ köpas upp av VanEck, är den enda ETF som investerar i guld som har en patenterad process genom vilken investerarna kan ta emot leverans av sitt guld. Denna guldfond sänker sina kostnader för detta, i vissa fall väldigt mycket.

Lätt att köpa guld genom en börshandlad fond

Investerare uppskattar att det är lätt att köpa guld genom en ETF. Framför allt vill de vara säkra på att guldet verkligen finns för dem. Nu bekräftar OUNZ sitr åtagande att ge investerare lätt och kostnadseffektiv tillgång till sitt guld.

På vilken arbetsdag som helst kan investerare begära leverans av de ”Londontackor” som innehas av förvaltningen, samt byta ut sina andelar mot guldmynt (eller guldtackor) som oftast önskas av enskilda investerare. Minimiavgiften har ersatts med en fast avgift för att göra mindre leveranser mer ekonomiska. De nya avgifterna träder i kraft den 8 september 2017 och har betydande minskningar. Några exempel:

• Kostnaden för att ta emot 20 1oz australiska tackor reduceras med 30%;
• Kostnaden för att ta emot leverans av 100 1oz australiska tackor reduceras med 27%;
• Kostnaden för att ta emot 1 London tackor reduceras med 58%;
• Kostnaden för att ta emot 50 London tackor minskas med 96%.

Eftersom investerarna redan äger en pro rata andel av guldet i OUNZ, är det inte en skattepliktig händelse att ta emot och/eller byta guld i form av andra mynt och tackor.

Vi ser allt fler investerare som dras till OUNZ, inte bara för den enkla ETF utan för den åtkomst det ger till guld. De attraheras också dess unika funktion som gör det möjligt för investerare att ta leverans av sitt guld. Att denna Guldfond sänker sina kostnader bör gynna andelsägarna, men kommer sannolikt också att leda till ett ökat intresse bland inverterarna.

Kommentarer är avstängda.